13 yaşında ev geçindiriyor

Güncelleme Tarihi:

13 yaşında ev geçindiriyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2006 13:13

Kastamonu'nun İnebolu İlçesi'nde babaannesinin yanında kalan 13 yaşındaki Arzu, babasının cezaevinde yaptığı el işlerini ve köyden topladığı çıraları satarak, 2 küçük kardeşinin geçimini sağlamaya çalışıyor.

İnebolu'nun Göçgün Köyü'nde Arzu (13), Volkan (9) ve Hasret (7) Kolcu kardeşlerin babaları Mustafa Kolcu, 2 yıl önce bir suçtan 15 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. Anneleri Saniye Kolcu da cezaevine giren eşinden boşandıktan sonra 3 çocuğunu köyde babaanne ve dedelerinin yanına bırakıp başkasıyla evlenerek Tosya İlçesi'ne yerleşti.
Anne ve babalarından ayrı düşen çocuklar, köyden de ayrılarak, babaanne ve dedeleriyle birlikte İnebolu'ya yerleştiler.

İnebolu M Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan Mustafa Kolcu, maddi durumları iyi olmayan babaannesi ve dedelerinin yanında kalan çocuklarına satmaları için yaptığı el işlerini göndermeye başladı.

İnebolu Atatürk İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Arzu Kolcu, babasının boncuklarla yaptığı el işlerini ve köyden topladığı çıraları ilçe pazarında satarak aynı okulda okuyan kardeşleri 2. sınıf öğrencisi Volkan ve 1. sınıf öğrencisi Hasret'in okul masraflarını karşılamaya çalışıyor.

Babaannesi ve dedesinin hasta olduğunu belirten Arzu, “Babam cezaevine düşünce annem de bizi terk etti. Hasta babaannem ve dedemle kaldık. Kardeşlerime bakmak zorundayım” dedi.

İnebolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın da Kolcu kardeşlere yardımda bulunduğu öğrenildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!