Ergenekon duruşmasında tavan çöktü

Güncelleme Tarihi:

Ergenekon duruşmasında tavan çöktü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2009 11:52

İkinci “Ergenekon” davasının 18. duruşmasının yapıldığı Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi’nde mahkeme heyeti büyük bir panik yaşadı.

Haberin Devamı

İŞTE O SALON / WEB TV                

İKİNCİ Ergenekon Davası'nın 18’inci oturumunda Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın savcılık ifadeleri okunurken mahkeme heyetinin bulunduğu bölümdeki alanın tavanındaki 2*2 metre ölçülerindeki alçıpan parça koparak mahkeme başkanı Köksal Şengün ve üye hakim Hasan Hüseyin Özese’nin arasına düştü. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün’ün kolunu sıyıran alçı parça daha sonra kürsüden yere düştü. Tavandan plakanın düşmesinin ardından izleyicilerin oturduğu bölümde gülüşmeler yaşandı. Salondan “Bunu da Ergenekon yaptı” ve “Tavanı da Ergenekon düşürdü” esprileri yükseldi. Yaşanan olay üzerine mahkeme duruşmaya ara verdi.

Öğleden sonra yeniden oturumu açan Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tavanın tamirinin iki gün süreceğini belirterek can güvenliği nedeniyle duruşmanın Pazartesi'ye ertelendiğini söyledi.

Haberin Devamı

İNCELEME BAŞLATILDI
         
Adalet Bakanlığı, ikinci “Ergenekon”  davasının görüldüğü salonun tavanından mahkeme heyetinin bulunduğu bölüme parça  düşmesiyle ilgili inceleme yapmak üzere İstanbul'a teknik heyet gönderdi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü yanında spor  salonu olarak planlanan ve ihtiyaç üzerine duruşma salonuna çevrilen binada,  duruşma sırasında asma tavandaki ses yalıtımını sağlayan bazı parçaların düştüğü  bilgisinin alınmasının ardından, Adalet Bakanlığınca inceleme yapılmak üzere  harekete geçildi.

 Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı ile Ceza ve Tevkif Evleri  Genel Müdürlüğü görevlilerinden oluşan bir teknik heyet, inceleme yapmak ve  gerekli önlemleri almak üzere İstanbul'a gönderildi.

Bu arada, binanın inşaatının Mayıs 2009'da tamamlandığı, ancak kesin  kabulünün henüz yapılmadığı belirtildi.
    

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!