Ömer Lütfi Mete vefat etti

Güncelleme Tarihi:

Ömer Lütfi Mete vefat etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 17:43

Bir süredir kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi gören gazeteci yazar Ömer Lütfi Mete hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

ÖMER LÜTFİ METE VEFAT ETTİ / WEB TV

Daha önce de kalp krizi geçiren ve tedavisinin ardından taburcu olarak istirahata çekilen araştırmacı - yazar ve senarist Ömer Lütfi Mete, dün akşam geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Acıbadem Hastanesi'nde bugün hayatını kaybetti.

KURTLAR VADİSİ'NİN YARATICILARINDAN

Ömer Lütfü Mete, Kurtlar Vadisi dizisinin ilk sezonlarında yapımcılık yapmış ve senaryosuna katkıda bulunmuştu. Derin devlet ve çeteler konusunda kitapları ve araştırmaları bulunan Mete'nin halen dizinin senaryosuna katkı yaptığı belirtiliyordu.

İYİLEŞİNCE KİTAP YAZMAK İSTİYORDU

Ömer Lütfi Mete iyileşince kitap yazmak istiyordu. Ömer Lütfi Mete'nin eşi Leyla Mete, bir süre önce yaptığı  açıklamada, eşinin sağlık kontrollerinin düzenli olarak devam ettiğini, kalp  krizi dolayısıyla beyninin oksijensiz kaldığını ve uzun süre uyutulması nedeniyle  de zaman zaman unutkanlık yaşadığını dile getirmişti.

Leyla Mete, “Eşimin sağlık durumu eskiye göre çok iyi. Doktorlar çok iyi  bir gidiş olduğunu söylüyor. Ara sıra sorunlar çıksa da kontroller çok iyi  gidiyor. Eşimde hastalık nedeniyle halsizlikler de oluyor. Bazen morali bozuluyor  ama bizler psikolojik olarak ona destek oluyoruz” demişti.

Dostlarının da eşini hiç yalnız bırakmadığını dile getiren Leyla Mete,  özellikle Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinin eşini çok mutlu ettiğini  kaydetmişti. Leyla Mete, eşinin, dostlarının ziyaretleriyle moral bulduğunu da  ifade ederek, “Günlük yaşamda eşim kitap okumaya devam ediyor. Zaten  iyileştiğinde yapmak istediği ilk şey kitap yazmak. Çünkü en büyük ideali  kitap... Hastalığı öncesinde bir kitap üzerinde çalışıyordu. Şu an köşe yazısı da  yazamıyor” diye konuşmuştu.

Ömer Lütfi Mete'nin, ailesine çok düşkün olduğunu, çocuklarının da  babalarına destek verdiğini vurgulayan Leyla Mete, eşinin çok yoğun iş temposu  nedeniyle bedeninin yorgun düştüğünü, hastalığı bu nedenle yaşamış olabileceğini  söylemişti. Mete, hastalığı yüzünden eşinin iş yaşamından uzak kaldığını ve  çalışmayı özlediğini belirterek, doktorların tam olarak sağlığına ne zaman  kavuşacağı yönünde bilgi vermediğini ancak büyük bir iyileşme ivmesi  sağladıklarını anlatmıştı.

Eşinin ayrıca Kurtlar Vadisi konsept danışmanlığı yaptığını ve diziyi de  büyük bir ilgiyle izlediğini kaydeden Mete, dizi oyuncularının da sürekli eşini  ziyaret ettiklerini belirtmişti.
       
ÖMER LÜTFİ METE'NİN ÖZ GEÇMİŞİ
         
1950'de Rize'de dünyaya gelen Ömer Lütfi Mete, 1970 yılında İstanbul  Üniversitesi İktisat Fakültesine girdi. Mete, 1971 yılında önce matbaa çıraklığı  yaptı, daha sonra gazeteciliğe geçti.

1972'de İktisat Fakültesinden ayrılıp Atatürk Eğitim Enstitüsünü bitiren,  kısa bir süre mezun olduğu lisede ve Rize Meslek Yüksek Okulunda edebiyat  öğretmenliği dışında gazeteci ve senaryo yazarı olarak çalışan Mete, Babıali'de  Sabah, Bizim Anadolu, Tercüman, Türkiye, Yeni Haber, Orta Doğu, Yeni Şafak,  Ayyıldız, Yeni Binyıl ve Sabah gazetelerinde editör, yönetici ve yazar olarak  çalıştı.

Türk Edebiyatı, Boğaziçi ve Çağrışım dergilerinde makale, mizahi öykü ve  şiirleri yayımlanan Mete'nin, Gülce (şiir), Çığlığın Ardı Çığlık, Yerden Göğe  Kadar, Asker ile Cemre, Çizme (roman), Derin Millet Manifestosu (köşe  yazılarından seçmeler), Hacıyağı ile Parfüm Arasında (deneme), Balonya Tüneli,  İtfaiye Yanıyor (kara mizah) eserleri bulunuyor.

Çizme, Gülün Bittiği Yer, Bizim Yunus, T.H.E İmam sinema filmi  senaryolarını yazan Mete'nin, Köstekli Saat, Ayrı Dünyalar, Veysel Karani, Ahmet  Bedevi televizyon filmi, Bizimev, Evlere Şenlik, Ortaklar, Deliyürek, Avcı, Hayat  Bağları, AGA, Çanakkale Destanı (Belgesel Drama) televizyon dizisi senaryolarında  imzası var.

Mete'nin, kitapları arasında Prof. Dr. Mahir Kaynak ile kaleme aldığı  “Erdoğan Operasyonu”, “Basılı Yakıt”, “Allahsız Müslümanlık” isimli eserler  de bulunuyor.

Haberin Devamı

ÇENGELKÖY'DE TOPRAĞA VERİLECEK

Haberin Devamı

Bu arada Ömer Lütfi Mete, yarın Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa  verilecek.

Bir yıl önce geçirdiği kalp krizinin ardından tedavisi sürerken evinde  yaşamını yitiren Ömer Lütfi Mete için yarın Marmara İlahiyat Vakfı Camisi'nde  tören düzenlenecek.

Mete, ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından  Çengelköy Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!