Yargıtay'dan Büyükanıt'a kötü haber

Güncelleme Tarihi:

Yargıtaydan Büyükanıta kötü haber
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2009 10:45

Yargıtay, eski bakanlardan Fikri Sağlar'ın gazetedeki köşe yazısında "Dolmabahçe'de Büyükanıt'a dosya verildi mi?" iddiasını hakaret değil, basın özgürlüğü kapsamında görüp 17 bin TL'lik tazminat cezası kararını bozdu. Kararı hurriyet.com.tr'ye değerlendiren Fikri Sağlar, ''Adalet yerini buldu'' dedi.

Haberin Devamı

Sağlar, 15 Mayıs 2008'de Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde ''Büyükanıt'a dosya verildi mi?'' başlıklı bir yazı yayınlamıştı. Yazısında ''Büyükanıt'a, Başbakan Erdoğan tarafından Dolmabahçe Sarayı'nda yapılan görüşmede, Filiz Büyükanıt'ın yaptığı harcamaları gösteren bir dosya verildiği, dosyanın içeriğinin ürkütücü olduğu'' şeklinde iddialara yer verilmişti.

 

Büyükanıt çifti, bu yazı nedeniyle 'kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu' iddiasıyla 100 bin TL manevi tazminat istemiyle Birgün Gazetesi ve Fikri Sağlar hakkında dava açmıştı. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi, Sağlar ve Birgün Gazetesi'ni Büyükanıt için 10 bin TL, eşi için ise 7 bin TL olmak üzere toplam 17 bin TL manevi tazminata mahkum etmişti.

 

Haberin Devamı

Karar Fikri Sağlar tarafından Yargıtay'a taşındı. Habertürk Gazetesi'nin haberine göre, Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, Sağlar'ı haklı bularak köşe yazısının kişilik haklarına hakaret içermediğine karar verdi. Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin kararını bozan Yargıtay, dosyayı yeniden mahkemeye gönderdi. Mahkeme, Yargıtay'ın bozma kararına uyabileceği gibi kararında ısrar da edebilir. Kararında ısrar ederse dosya Yargıtay Genel Kurulu'nda karara bağlanacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!