Dişini doktora çektirmedi öldü

Güncelleme Tarihi:

Dişini doktora çektirmedi öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2009 15:52

Kayseri'de apseli olduğu için diş hekiminin çekmediği dişini bir teknisyene çektirdiği iddia edilen genç, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

DİŞİNİ ÇEKTİRDİKTEN SONRA ÖLDÜ

VATANDAŞ SERBEST DİŞ HEKİMİNDEN DE HİZMET ALSIN

16 yaşındaki Sinan Kahraman, 1 hafta önce apse yapan dişini tedavi ettirmek için bir diş hekimine gitti. Muayene ettirdiği apseli dişinin diş hekimi tarafından çekilmemesi üzerine Sinan Kahraman, bir diş hekiminin yanında diş teknisyeni olarak çalışan Y.Ü'ye gitti. Y.Ü, Sinan Kahraman'ın apseli dişini çekti.

Dişin çekilmesinden sonra sağlık durumu ağırlaşan Sinan Kahraman, kaldırıldığı Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi yoğun bakım ünitesinde bu sabah hayatını kaybetti.

Yetkililer, Y.Ü'nün gözaltına alındığını, soruşturmanın sürdürüldüğünü kaydetti.

Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Umut Kural, sahte diş hekimlerine itibar edilmemesini istedi.

Kural, “Kayseri'de 85 dolayında sahte diş hekiminin faaliyet gösterdiğini tahmin ediyoruz. Olayla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Biz de olayı kendi açımızdan inceliyoruz” dedi.

TÜRK DİŞHEKİMLERİ BİRLİĞİ AÇIKLAMASI

Öte yandan, Türk Dişhekimleri Birliği de konu ile ilgili basın açıklaması yaparak, ağız ve diş sağlığının genel sağlığın ayrılmaz bir parçası olduğu, diş hastalıklarında yapılan her türlü yanlış tedavinin genel sağlığı direkt olarak etkilediği vurgulandı. Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

“Bilgisi ve yetkisi olmadan insanlarımıza diş tedavisi yapan sahte dişhekimleri halkımızın sağlığını tehlikeye atmaktadır. Halk sağlığının korunması ve aynı zamanda mesleğimizin kirletilmesinin önlenmesi için Türk Dişhekimleri Birliği ve dişhekimleri odalarının yaptıkları etkin mücadeleye rağmen sahte dişhekimleri hala can almaya devam ediyor. Kayseri'de yaşanan bu üzücü olayın tekrarlanmaması için yetkililerin ve güvenlik güçlerinin sahte diş hekimleri ile yurt çapında daha etkin bir mücadele vermesini, halkımızın da daha dikkatli olmasını istiyoruz.”

Bu arada, zanlının daha önce de yetkisi olmadığı halde bir hastanın dişine müdahale ettiği için gözlatına alındığı öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!