Blog yazarı telekız bilim insanı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Blog yazarı telekız bilim insanı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2009 00:00

İngiltere’de “Belle de Jour” (Gündüz Güzeli) takma adıyla blog yazan ve kitapları çok satanlar listesine giren, hatta dizi yapılan “isimsiz telekız” kimliğini açıklayınca, son 10 yılın en iyi gizlenen edebiyat sırlarından biri çözüldü.

Haberin Devamı

34 yaşındaki bilim insanı Dr. Brooke Magnanti, bir fahişe olarak gizli yaşamının ayrıntılarını gözler önüne serdiği bloğun ve çok satan kitapların yazarı olduğunu açıkladı.

Tezi için para kazanmış

 Magnanti, sırrını kendisini en acımasızca eleştiren Sunday Times köşe yazarı India Knight’a açmayı seçerken, gerekçe olarak “Gizliliğin hiçbir eğlencesi kalmamasını ve kendi kitabının piyasaya çıkış partisine bile gidememesini” gösterdi.
Geçen haftaya kadar Dr. Magnanti’nin kendi yayımcısı bile onun gerçek kimliğinden haberdar değildi. Nörotoksikoloji ve Kanser Epidemiyolojisi konusunda saygın bir doktor olan Magnanti, 6 yıl önce saati 750 liraya Londra’da bir telekız ajansına bağlı olarak çalıştı. Bunun nedeni ise bitirme tezi için gerekli parasının olmamasıydı.

Magnanti daha sonra deneyimlerini yazdığı blogda aktarmaya başladı. Bunlar da daha sonra çok satan kitaplara ve bir TV dizisine dönüştü. 14 ay süren fahişelik deneyiminden hiç pişman olmadığını söyleyen Magnanti, “Para için seks yapmaktan ziyade, bunu yazmak bana daha kötü hissettirdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Dionisos Şiir Ödülü Özdemir İnce’ye

EGE’nin 1985 yılından bu yana süren, en uzun soluklu ve coşkulu şiir etkinliği olan Salihli Şiir İkindileri’nin 42’ncisi gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında verilen Dionisos Şiir Ödülü´nün bu yılki sahibi ünlü şair Özdemir İnce oldu.
Salihli Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen 42´nci Salihli Şiir İkindileri, ressam Bedri Karayağmurlar’ın resim sergisi ve piyanist Gülmira Ustalar’ın mini konseriyle başladı. Moderatörlüğünü şair Tuğrul Keskin´in üstlendiği etkinlikte şairler kendilerine ait şiirleri kürsüye çıkarak seslendirdi. Etkinlik sonunda Dionisos Şiir Ödülü’nün bu yıl büyük usta Özdemir İnce’ye verilmesi kararlaştırıldı. Ödül, Salihli Belediye Başkan’ı M. Uğur Okay tarafından İnce’ye sunuldu. Ekrem ÇAĞLAR/ (DHA)

Sinan külliyesine Sarkis’ten altın iskele

SANATÇI Sarkis Zabunyan’ın, Mimar Sinan’ın son eseri olan Üsküdar’daki Atik Valide Sultan Külliyesi için tasarladığı Altın İskele’nin açılışı önceki gün yapıldı. Külliyedeki açılış töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, Sarkis Zabunyan’ın, Mimar Sinan’ın 16. yüzyılda son yapıtı olan bu eşsiz külliyenin ancak altın bir iskeleyle tamir edilebileceğini anlatmak için eseri meydana getirdiğini söyledi.
Sarkis Zabunyan da Mimar Sinan’ın son yapıtının İstanbul’un göbeğinde bu durumda olmasının çok üzücü olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

MGM’in aslanı borç yüzünden kükreyemiyor

TOM ve Jerry, Oz Büyücüsü, James Bond serisi ve daha nice efsane filme imza atan Amerikan sinema devi Metro Goldwyn Mayer (MGM), 4 milyar dolarlık borcu yüzünden satılık levhasını astı. Filmlerin başında kükreyen meşhur aslan başıyla hafızalara kazınan şirket, bir yıl önce aldığı satmama kararından geri adım atmış oldu. MGM’in Başkan Yardımcısı ile 140 alacaklısı 31 Aralık 2010’a kadar borç faizlerinin ertelenmesinde ise anlaştı. Böylece stüdyo o tarihe kadar elindeki üç filmi tamamlayacak.
1924’te kurulan MGM, Metro Pictures, Goldwyn Pictures ve Louis B Mayer Company adlı üç stüdyonun birleşmesiyle oluştu. 1930’lu ve 50’li yıllar arasında “Oz Büyücüsü”, “Singin’ in the Rain”, “Rüzgar Gibi Geçti” ve “Gigi” gibi filmlerle altın çağını yaşayan MGM, 1960’lı yıllarda inişe geçti. Son yıllarda en önemli geliri olan DVD satışları da keskin düşüş yaşayınca şirket borçlarını ödeyemez hale geldi. MGM’in en büyük varlığı ise 4000 filmden oluşan arşivi. Potansiyel alıcılar arasında ise Time Warner, News Corp gibi medya devleri var. DIŞ HABERLER

GÜNÜN AJANDASI

Yeşil sahalarda isyan

Haberin Devamı

1970’lerin aykırı yıldızı, Galatasaray ve Milli Takım’ın değişmez sol açığı Metin Kurt,  dönemin futbolcuları, antrenörleri, yazarlar, akademisyenler futbolu tartışıyor. Zeki Coşkun’un moderatörlüğünde, katılımcılar Metin Kurt (GS), Aydın Güleş (GS), Necdet Ergün (BJK), Tamer Güney (antrenör), Veysel Atayman (çevirmen-yazar), Vecdi Çıracıoğlu (yazar) ve Emre Zeytinoğlu (sanatçı). Bugün saat  13. 00 – 15.30 arası Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Oditoryumu/Fındıklı.

Haldun Taner’e saygı

BEŞİKTAŞ Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının bugünkü ustası, öykücülüğümüzün en özgün adlarından biri olmanın yanısıra yarattığı tiyatro oyunları hâlâ güncelliğini koruyan Haldun Taner. Faruk Şüyün’ün hazırladığı gece, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde saat 20.00’de başlayacak. Etkinliğe Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Gülriz Sururi, Mete Akyol, Selçuk Erez, Suna Selen, Şara Sayın konuşmacı olarak katılıyor.

Uluç’tan sezgisel resimler

Haberin Devamı

TÜRK çağdaş sanatının önde gelen isimlerinden Ömer Uluç, 13 Aralık tarihine kadar devam edecek olan  “Parçalanmanın Kimyası” adlı sergiyle Yapı Kredi Kazım Taşkent Sanat Galerisi’nde. Sanatçının “Sağ El, Sol El Desenleri” adlı sergisi de aynı zamanda Sermet Çifter Salonu’nda aynı zamanda devam ediyor.
İstiklal Cad. No 161 Beyoğlu.

Lüküs Hayat Adana’da

ESKİMEYEN içeriği ile adeta bir Şehir Tiyatroları klasiği haline gelen, 26 yıldır aralıksız oynayan Lüküs Hayat, “Adana Uluslararası Altınkoza 13 Kare Sanat Festivali” kapsamında, bugün ve yarın Adana Şehir Tiyatrosu’nda izleyicilerin karşısına çıkacak. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı, Haldun Dormen’in yönettiği oyunda aralarında Zihni Göktay, Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever gibi isimlerin yer aldığı kalabalık bir oyuncu topluluğu rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!