24 saatte 20 ölüm

Güncelleme Tarihi:

24 saatte 20 ölüm
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 01:00

Sağlık Bakanlığı, domuz gribi nedeniyle 20 vatandaşın daha hayatını kaybettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Bu ölümlerle birlikte domuz gribinden yaşamını yitirenlerin sayısı 60’a yükseldi. Bakanlık açıklamasında özetle şöyle denildi:

40 yoğun bakım

“Halen pandemik grip sebebiyle hastanelerde yatan hasta sayısı 202’dir. Bunların 40’ının takip ve tedavisi yoğun bakımlarda sürdürülmektedir. 11 hasta solunum cihazına bağlı olarak takip edilmektedir.

16 Kasım Pazartesi gününden itibaren 6 ay–5 yaş arası çocuklarımızın ve tüm yaş gruplarındaki kronik hastalığı olan vatandaşlarımızın aşılanmalarına başlanacaktır.”

400 bin kişi gribi atlattı

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şu ana kadar 250 bin kişinin domuz gribi aşısı olduğunu belirterek, 400 bin kişinin
de hastalığı atlattığının tahmin edildiğini açıkladı.

SAĞLIK Bakanlığı, Refik Saydam Hıfzzıssıha Merkezi’nde yapılan test ile 1100 kişinin domuz gribine yakalandığını tespit etmişti. Akdağ, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yaptığı konuşmada, “Domuz gribi nedeniyle 5 bin kişi ölecek” gibi bir ifadeyi hiç kullanmadığını belirterek, “Risk var dedim, ama tedbir alınmazsa diye de belirttim” dedi. Akdağ, getirilen aşıların hamilelere uygulanabileceğini, ancak ekstra bir tedbir olarak içinde daha az madde bulunan Kasım sonu gelecek aşılar tercih edileceğini söyledi.

ABD’de 4 bin ölüm

Haberin Devamı

DOMUZ gribi nedeniyle 1997 yılından sonraki en şiddetli grip salgını dönemini geçiren ABD’de, Nisan ayından Ekim ayına dek geçen sürede ölenlerin toplamının yaklaşık 4 bin olduğu açıklandı. ABD Hastalık Kontrol Merkezi’nin (CDD) açıklamasına göre, H1N1 virüsü tahminen ülkede 22 milyon kişiye bulaştı. Virüs bulaşanların 8 milyonu çocuk. 36 bin çocuk hastaneye kaldırılırken, 540’ı yaşamını yitirdi.

KKTC’de domuz gribinden ilk ölüm

KKTC’de domuz gribine
yakalanan, kronik akciğer ve diyabet hastası bir kişi öldü. KKTC Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, domuz gribine yakalanan ve 4 Kasım’dan beri hastanede tedavi altında bulunan, kronik akciğer ve diyabet hastası bu kişi, “pnömoni”
gelişmesi sonucu solunum yetmezliğinden hayatını
kaybetti. Ölen kişinin adı
ve cinsiyeti belirtilmeyen açıklamada, “10 gün boyunca kurtarılması için yoğun çaba sarf edilmesine rağmen maalesef hasta kaybedilmiştir” denildi.

Haberin Devamı

Siirt YİBO’da bir hafta grip tatili

SİİRT’te Marmara Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’nda (YİBO) gribal enfeksiyon nedeniyle eğitime bir hafta ara verildi. Okul 23 Kasım’da yeniden eğitim- öğretime başlayacak. Çevre ilçe ve köylerden yatılı olarak Marmara YİBO’da eğitim alan öğrenciler okulların tatil edilmesi üzerine evlerine gönderildi.

Yuşçenko: ‘Halkın önünde aşılanmaya hazırım’

UKRAYNA’da, grip salgınında ölenlerin sayısı 239’a yükselirken, Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko, halkın gözü önünde aşılanmaya hazır olduğu-
nu söyledi.
Yuşçenko, Interfax Ajansı’na yaptığı açıklamada, “Örnek olmak için tüm ulusun gözü önünde ilk aşılanan kişi olmaya hazırım” dedi. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, halka grip aşısı olmaları çağrısında bulundu ve Dünya Sağlık Örgütü’nden 15 milyon doz aşı istedi. Ukrayna Sağlık Bakanlığı, ekim ayından beri ülkede 1.25 milyon kişinin grip olduğunu duyurdu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!