Tunceli’de CHP ve Onur Öymen’e tepkiler sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Tunceli’de CHP ve Onur Öymen’e tepkiler sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 15:39

TUNCELİ’de bazı siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’in 10 Kasım’da TBMM’de 1938 Dersim isyanları ile ilgili yaptığı konuşmayı protesto etmek için yürüyüş düzenleyerek, CHP il binasına siyah çelenk bıraktı.

Tunceli’de son iki gündür CHP ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen’e yönelik tepkiler sürüyor. Dün Onur Öymen’in Hitler’e benzetilen fotoğraflarının sokaklara asılmasının adından bugün de yaklaşık 1000 kişi yürüyüş düzenleyip CHP il binası önüne siyah çelenk bıraktı. Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan protestocular sonra ellerinde dövizler ve siyah çelenkle Cumhuriyet Caddesi üzerinde ‘Katil CHP halka hesap verecek’, ‘CHP Dersim’den defol’, ‘Faşistler halka hesap verecek’ sloganları atarak yaklaşık 500 metre yürüyüp Sanat Sokağı üzerindeki CHP il binası önüne geldi.

EMEK Partisi İl Başkanı Hüseyin Tunç bir konuşma yaparak CHP’yi ağır bir dille eleştirdi. Tunç, “Kanımızı donduran konuşma yüz binlerce insanın, kadınıyla, çocuğuyla yaşlısıyla katledildiği, Munzur suyunun günlerce kan aktığı bir katliamın övücüsü olarak bu konuşmanın CHP Genel Başkan Yardımcısı tarafından yapılması ayrıca önemlidir. Çünkü o tarihlerde CHP iktidardaydı. O katliamı gerçekleştirenler ve emrini verenler bugün hala bir kurtuluş mücadelesi içinde olduklarını söylemektedir” dedi. DTP İl Başkanı Veli haydar Güneş, katillerin TBMM’de olduğunu ileri sürdü.

Grup daha sonra siyah çelengi CHP il binasının önüne bıraktıktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Bu sırada CHP il binasında hiç kimsenin olmaması da dikkat çekti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!