Hâkim kararı olmadan 6 yıl Başbakan dinlendi

Güncelleme Tarihi:

Hâkim kararı olmadan 6 yıl Başbakan dinlendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2009 00:00

Telekominikasyon İletişim Başkanı (TİB) Fethi Şimşek, Yargıtay’daki telefonlardan bir tanesinin dinlenmesi için mahkeme kararı olduğunu, ancak santralın özelliği nedeniyle dinleme yapılamadığını, hakim kararındaki tedbir süresi sona ermeden sonlandırıldığını açıkladı.

Hukuka aykırı değil

Şimşek, Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ile dün basın toplantısı düzenledi. TİB’de dinleme yapılmadığını belirten Şimşek, özetle şöyle konuştu:

5 Kasım’da başkanlığımıza haber verilerek yapılan keşif işlemleri sonrasında hukuka aykırı bir durum olmadığı tespit edilmiştir. Müşteki Ömer Faruk Eminağaoğlu’nun iddiaları içinde yer almamasına rağmen keşifte hakimlikçe bildirilen telefonlarla ilgili inceleme yapılmak istenmesi üzerine bunun hukuka aykırı olabileceği, yasal sorumluluk yaratabileceği söylenmiş, buna rağmen hukuki uyarılar dikkate alınmayarak inceleme yapılmıştır.
İncelemede, Yargıtay’a ait olduğu iddia edilen sabit telefonlardan biriyle ilgili hiçbir dinleme yapılmadığı, ancak diğer sabit numarayla ilgili hakim kararı bulunmasına rağmen santralın özelliği nedeniyle dinlemenin gerçekleştirilemediği anlaşıldı. Bu sabit numarayla ilgili hakim kararındaki tedbir süresi sona ermeden talep edilen birimin yazısı üzerine sonlandırıldı.

Başbakan da dinlendi

Başkanlık kurulmadan önce bir ülkenin başbakanının 6 yıl hakim kararı olmadan dinlendiği, kayıtlarının ele geçirildiği ve gazetelere servis yapıldığı hususlarla ilgili olarak her nedense toplumumuzda bir tartışma yaşanmıyor. Hiçbir hakim kararı yok, bir ülkenin Başbakanı 6 yıl dinleniyor ve kimsenin kılı kıpırdamıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!