TİB Başkanı'ndan telekulak cevabı

Güncelleme Tarihi:

TİB Başkanından telekulak cevabı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2009 17:18

Türkiye’de günlerdir tartışma yaratan dinleme skandalında bugün son noktaya gelindi ve Yargıtay santralinin de dinlendiği ortaya çıktı…

Dinleme skandalının ardından gözler Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’na çevrildi. TİB Başkanı Fethi Şimşek dinleme iddialarını yalanlayarak "Yargıtay santralinin özelliğinden dolayı dinleme yapılamadı" dedi.

İşte Şimşek'in açıklamaları:

Haberin Devamı

     Â

"TÄ°B'DE DÄ°NLEME YAPILMAMAKTADIR"

- TİB’de, kesinlikle dinleme yapılmamaktadır. Dinlemeler ceza soruşturmaları kapsamında soruşturma mercilerince yapılan talepler üzerine, mahkemelerce verilen kararlarda aidiyet numaraları belirtilen adli kolluk yetkililerince kendi birimlerinde yapılmaktadır. Hakim kararı olmadıkça veya gecikmesine sakınca bulunan durumlarda, 24 saat içinde Cumhuriyet savcısı talebi yapılmadıkça dinleme yapılması mümkün değildir. kim bunu yaparsa suç işlemiş olur.

- 05.11.2009 tarihinde başkanlığımıza haber verilerek gelinen ve yapılan keşif işlemleri sonrasında, hukuka aykırı bir durum olmadığı tespit edilmiştir. Keşif tutanağında da bu hususlar yer almaktadır. Müteakip günlerde yapılan Yargıtay santralinin dinlendiği haberi yer almaya başlamış, özellikle bugün eksik bilgilendirmeden kaynaklandığını düşündüğümüz bir bilgi kirliliği yaşanmıştır.

"DÄ°NLEME YAPILAMADI"

- Yapılan incelemede, Yargıtay’a ait olduğu iddia edilen sabit telefonlardan biriyle ilgili olarak hiçbir dinleme işleminin yapılmadığı, diğer sabit telefon numarasıyla ilgili olarak, hakim kararı bulunmasına rağmen, kullanılan santralin özelliği nedeniyle, dinleme işleminin gerçekleştirilemeyerek, tedbir süresi sona ermeden talep eden birimin yazısı üzerine sonlandırıldığı, Yargıtay’ın olduğu iddia edilen hiçbir dinleme yapılmamıştır.

ŞİMŞEK: ÇİFTE STANDARTTAN KURTULMALIYIZ

- Geldiğimiz nokta çok düşündürücü. Toplumda hiçbir zaman hepimiz, halkımız, bizler, siyasetçilerimiz çifte standart içinde olmamalıyız. Ülkemizde TİB kurulmadan önce, bir ülkenin Başbakanı’nın 6 yıl hakim kararı olmadan dinlendiği ve gazetelere servis yapılıp tartışıldığı hususlarla ilgili olarak nedense tartışma yaşanmıyor. Ama şimdi tartışılan dinlemeler hakim kararıyla yapılıyor ve usulüne uygun dinlemeler yapılıyor, her nedense toplum ayağa kalkıyor. Bundan kurtulmamız lazım.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!