İki bakkalın tartışması meydan savaşına dönüştü

Güncelleme Tarihi:

İki bakkalın tartışması meydan savaşına dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 17:11

Şanlıurfa'da, komşu 2 bakkalın arasında çıkan “Neden ucuza satıyorsun” tartışması, yakınlarının da katılımıyla taşlı, sopalı, silahlı kavgaya dönüştü.

Haberin Devamı

Esnaf kavgası meydan savaşına dönüştü           

Kadınlar bile saç saça baş başa birbirine girerken, yoldan geçenlerin, bir kişinin elinden almaya çalıştığı av tüfeği ateş aldı. Olayda 1'i tabancayla vurularak ağır, 3 kişi yaralanırken, ortalığın savaş alanına döndüğü kavgayı polisler güçlükle sonlandırdı.

Olay, saat 14.00 sıralarında Osmanlı Mahallesi Eyüp Peygamber Caddesi üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, cadde üzerinde birbirine komşu bakkalların sahipleri Mehmet Sağlam ile Halil Kuyumcu arasında, ‘ucuz ürün satma’ nedeniyle tartışma çıktı. Tartışma büyüyünce Sağlam ve Kuyumcu tekme tokat birbirine girdi. 2 bakkal da daha sonra cep telefonlarıyla yakınlarını arayıp hepsini çağırdı.  

Her geçen an yeni kişilerin koşarak gelmesiyle kavga büyüdü. Aralarında kadınların da bulunduğu 50 kişi, birbirlerine taş ve sopalarla saldırmaya başladı. Mahalle sakinlerinin engel olamadığı kavga polise ihbar edilirken, bu sırada kimliği öğrenilemeyen bir kişi, eline aldığı pompalı av tüfeğiyle karşı taraftakilere ateş etmeye kalkıştı. Bu sırada çevredeki bazı kişiler, elinde tüfek olan bu kişiye engel olmaya çalıştı. Bu kişinin elindeki tüfek boğuşma sırasında aniden ateş aldı. Buna rağmen elindeki tüfeği vermeyen öfkeli kişi, bir süre sonra diğer kişilerin ısrarı sonucu tüfeği bırakmak zorunda kaldı. Ancak, aynı kişi bu defa yerden aldığı bir sopayla karşı tarafa saldırmaya başladı.

Caddenin savaş alanına döndüğü kavga, ihbarın ardından gelen çok sayıda polisin müdahalesiyle sona erdirildi. Polis, kavgada kullanılan çok sayıda sopaya el koyarken, kavgaya karıştığı saptanan 7 kişiyi de gözaltına aldı.

Kavga sırasında kim tarafından ateşlendiği henüz bilinmeyen tabancadan çıkan kurşuna hedef olan Mehmet Sağlam ile sopa ve taşlarla yaralanan Ali ve Hadi Sağlam, çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Yaralılardan Mehmet Sağlam'ın hayati tehlikesi bulunduğu belirlenirken, polis yeni bir kavgaya karşı cadde üzerinde ve 2 esnafın evlerinin etrafında geniş önlem aldı. Kavgayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!