Bakan Şimşek'ten Kılıçdaroğlu'na yeşil kart cevabı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşekten Kılıçdaroğluna yeşil kart cevabı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2009 00:29

CHP'li Kılıçdaroğlu'nun "Bakanın ablasında bile yeşil kart var" diyerek suçladığı Maliye Bakanı Şimşek'ten sert cevap: Ablam bakıma muhtaç sade bir vatandaş. Kemal Bey'in zihniyetine göre kişiler bakan olunca bütün akrabaları da zengin olur...

Haberin Devamı

Maliye Bakanı mehmet şimşek, kendisine ''İngiliz Mehmet'' diyen chp Grup Başkanvekili kemal kılıçdaroğlu'na, ''İngiliz Mehmet değilim. Batman'ın Gercüş ilçesi Arıca köyü doğumlu, Hasan oğlu mehmet şimşek'im'' karşılığını verdi. Şimşek, bir Bakanın kız kardeşinin yeşil karta muhtaç düzeyde fakir olabileceğini de ifade etti.Maliye Bakanı, kılıçdaroğlu'nun dün Denizli'de katıldığı bir toplantıda kendisini hedef alan ''Kemal Unakıtan'dan sonra şimdi bir bakan daha var. İngiliz Mehmet. İngiliz Mehmet'in kız kardeşi de yeşil kartlı'' şeklindeki sözleriyle ilgili olarak AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

''Kılıçdaroğlu'nun, Denizli'de sadece kendisini alkışlayan küçük bir kalabalığa hitabında adımı ve kardeşimi mesele yaptığını üzülerek okudum'' diyen Şimşek, mağlup belediye başkan adayı olarak nitelendirdiği kılıçdaroğlu'nun ak parti, hükümet ve şahsı hakkındaki iddialarının kahvehane söylemi seviyesinden öteye gitmediğini söyledi.

Haberin Devamı

kılıçdaroğlu'nun kendisine cevap verilmesini hak etmediğini, ancak kamuoyunda olası yanlış anlaşılmalara meydan vermek istemediğini kaydeden Bakan Şimşek, yeşil kart iddialarıyla ilgili şöyle konuştu:

''Söz konusu konuşmada adı geçen ablam, yıllar önce eşini kaybetmiş, halen kızının yanında Batman'da yaşayan ve yaşlılık maaşı dışında hiçbir geliri olmayan, 68 yaşında sade bir Türk vatandaşıdır.kemal kılıçdaroğlu, bir bakanın kız kardeşinin yeşil karta muhtaç düzeyde fakir olabileceğini neden anlamamaktadır? Çünkü Kemal Bey'in zihniyetine göre kişiler bakan olunca bütün akrabaları da zengin olur. Halbuki bu kendisinin karşı olduğunu iddia ettiği bir yolsuzluk düzenidir ve kemal kılıçdaroğlu bu söylemleriyle bir anlamda yolsuzluk düzeninin savunuculuğunu yapmıştır. Kendisini kınıyor ve aziz milletimizin vicdanına havale ediyorum.''

Maliye Bakanı Şimşek, kılıçdaroğlu'nun İngiliz vatandaşı olmasıyla ilgili eleştirilerini yanıtlarken de, kendisinin ak parti Gaziantep milletvekili seçilmeden önce uluslararası bir finans kuruluşunda Londra merkezli üst düzey yöneticilik yaptığına dikkat çekti. Burada, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika'daki bir çok gelişmekte olan ülkenin makroekonomik analizinden sorumlu birimin başkanı olduğunu vurgulayan Şimşek, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

''Daha önce de beyan ettiğim gibi Anayasanın ve Vatandaşlık Kanununun verdiği hak uyarınca ve ilgili makamlardan izin alarak çifte vatandaş oldum. Yaptığım işin gereği sürekli iş seyahatlerine çıkan birisi olarak çifte vatandaşlığım bana büyük kolaylıklar sağladı.1980'li yılların başından bu yana hükümetlerimizin yurt dışında yaşayan yaklaşık 5 milyon vatandaşımızı çifte vatandaşlığa teşvik ettiği de bir gerçektir.

kemal kılıçdaroğlu'nun ucuz polemiğinde iddia ettiği gibi İngiliz Mehmet değilim. Batman'ın Gercüş İlçesi Arıca köyü doğumlu, Hasan oğlu mehmet şimşek'im. Yurtseverliğim ve Türkiye'ye bağlılığım da, kemal kılıçdaroğlu'nun düzeysiz terazisine gelmeyecek kadar güçlü ve sağlamdır.''

Haberin Devamı

KILIÇDAROĞLU, NE DEMİŞTİ?

chp Grup Başkanvekili kemal kılıçdaroğlu, Denizli'deki ''Yolsuzluk ve Yoksulluk Kıskacında Türkiye'' konulu konferansta, Maliye Bakanı Şimşek'in kardeşinin yeşil kartı bulunduğunu ifade ederek, şunları söylemişti:

''Kemal Unatıkan'dan sonra şimdi bir bakan daha var. İngiliz Mehmet. İngiliz Mehmet'in kız kardeşi de yeşil kartlı. Biz yeşil kartı kime veriyorduk? Geliri düşük ailelere vermiyor muyduk? Peki biz sormayacak mıyız İngiliz Mehmet'e, 'Bu ne tablo' demeyecek miyiz? Soracağız, sormak zorundayız. Soracağız ki gerçekler ortaya çıksın. O yoksulların sırtından birilerinin doymasına izin vermeyeceğiz. Yoksulluğun sömürü aracı haline gelmesine de izin vermeyeceğiz. Bunu yaptığımız zaman demokrasiyi Türkiye'de kökleştirmiş olacağız. Yolsuzluk yapana af yok.''Bu arada Maliye Bakanı Şimşek'in ablasının yeşil kartı, yıllar önce, Bakan Şimşek daha Türkiye'ye gelmeden aldığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!