AKP bir Truva atı

Güncelleme Tarihi:

AKP bir Truva atı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2009 00:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin 9’uncu Olağan Kurultayı’nda AK Parti’yi Truva atına benzetti ve Türkiye için tehdit haline geldiğini öne sürdü.

Haberin Devamı

MHP Kongresi'nden fotoğraflar

“Kimliksiz Başbakan bugün vardır, yarın olmayacaktır. Millet sırtındaki sırtlanları silkeleyip atacaktır” diyen Bahçeli, konuşmasında özetle şunları söyledi:

Şehitlerim ses bekliyor

Teröristle masaya oturanlar, Brüksel’de Avrupalı, Erivan’da Ermeni, Erbil’de Peşmerge olanlar bizi anlayamaz. Sınırda nöbet tutan, onuru incinmiş, gururu kırılmış, ihanete şahit olmuş Mehmetçikler, vatan uğruna toprağa düşmüş şehitlerim bir ses bekliyor.

Türkiyemiz üzerinde hesabı olanların hepsi, Rum, Ermeni, Peşmerge, Haçlı zihniyeti, Müslüman katili, Türk düşmanı, insanlık kasabı hepsi hükümetin arkasında sıraya girmiştir. Milletimizden ve coğrafyamızdan intikam almak isteyenler Başbakan’ın arkasında kuyruğa dizilmiştir.

AKP ve PKK el ele tutuştu

Silahlı, silahsız bölücülük, AKP sayesinde moral ve mevzi kazanmıştır. AKP, artık Türkiye’nin bekası için başlı başına tehdittir. AKP Irak’ta aşiret reislerine, dağlarda teröristlere, Kıbrıs’ta Rumlara, tarihte Ermenilere teslim olmuştur. Şimdi sıra Türkiye’yi teslim etmeye gelmiştir. Biz buna izin vermeyeceğiz.
Kıbrıs, Karabağ, Kerkük peşkeş çekilmiştir. Adına barış denilmiştir. Washington masalarına yüz sürülmüştür. Adına açılım denilmiştir. Eli kanlı PKK omuzlarda gezdirilmiştir. Adına fırsat denilmiştir. AKP ve PKK el ele tutuşmuştur.

Başbakan ve kötü adamları

Başbakan ve kötü adamları insan içine çıkamaz haline gelmiştir. Bunun sonu yıkılıştır. Sizlere faşist denildi, aldırmadınız. Kafatasçı denildi, gülüp geçtiniz. Ama sabır bir yere kadar, tahammül bir noktaya kadar. Millet AKP zihniyeti, kimliksiz Başbakan değildir. Bugün vardır, yarın olmayacaktır. Millet sırtındaki sırtlanları silkeleyip atacaktır.

Bugün Başbakan’ın yaptığı küresel taşeronluktur. Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı, başka başkentlerde yazılmış kan gözyaşı senaryolarının ülkemizdeki teşrifatçısıdır. Teröristi küresel çıkarları için kullananlarla, teröre karşı savaş verenler aynı mihraklardır. Türkiye, bu kirli oyunun içine yuvarlanmıştır. AKP hükümetleri, yeni emperyalizmin dayatmalarına İslam ülkelerini hazırlama görevini içeriden üstlenen tam bir Truva atı haline gelmiştir.

Atatürk’le 87 yıllık hesaplaşma

Bu tam bir hesaplaşmadır. Silinmemiş nefretlerin, unutulmamış yenilgilerin hesabıdır bu. Bu bitmemiş hesabın bugünkü taşeronu AKP ve Başbakan Erdoğan’dır. Bu, Anadolu’dan defolup giden yedi düvelin Mustafa Kemal’le 87 yıllık hesabıdır bu.

Yenemediler içerden yıktılar

MİTOLOJİYE göre Akhalılar ile Truva halkı arasında yaklaşık 10 yıl süren Truva Savaşı’nda iki taraf da birbirine kesin üstünlük sağlayamaz. Bunu üzerine İthaka kralı Odysseus, bir tahta at yapılmasını ister. Odysseus ve diğer seçkin komutanlar atın içine gizlenir. Akhalılar savaştan çekiliyor gibi gözüküp, geride çok büyük bir tahta at bırakırlar. Truvalılar, dev tahta atın yanına giderler. Bu sırada ortaya çıkan Akhalı asker Sinon, Truvalılara atın Athena’ya adandığını belirterek, yakıp yıkarlarsa, tanrıçanın öfkesini, kente alırlarsa lütfunu kazanacaklarını söyler. Atı kente alan Truvalılar, barış kutlamalarında bolca içki içerler ve atın içindeki Akhalı savaşçılara gafil avlanırlar. Bu sırada Truva’nın surlarına yaklaşmış olan Akha ordusunun da takviyesiyle Truva Şehri tamamen harabe haline dönüşür.

Sızma girişimi hüsran oldu

DEVLET Bahçeli, MHP kurultayında kayıtlı 1225 delegeden 1171’inin oyunu alarak altıncı kez genel başkanlığa seçildi. Kurultaydan bir gün önce “Hükümetin kurultayımızın huzurunu bozmayı planladığına dair güçlü emareler var” diyen Bahçeli, teşekkür konuşmasında bu iddiasına gönderme yaptı. Bahçeli, “Partimize sızma teşebbüsleri, milliyetçi ve ülkücülerin kararlı duruşları karşısında hüsranla sonuçlanmıştır. MHP’nin sahibi MHP mensuplarıdır. Bu hakkın gaspına yönelik küresel senaryoları ve yerli iradeleri, çelikten bir irade göstererek reddettiniz” dedi.

Tüzüğü değiştirdiler

Genel Başkan’ın sadece 5 dönem seçilmesine izin veren parti tüzüğü, Bahçeli’nin yeniden aday olabilmesi için değiştirildi. Tüzükteki 5 dönem şartı kaldırıldıktan dakikalar sonra başkanlık seçimine geçildi. Zayıf adayların salona giremediği ve hiçbir muhalif sesin çıkmadığı kongrede Bahçeli liderlik gücünü pekiştirdi.

/images/100/0x0/55eac11ef018fbb8f8949332


Kurultay hatırası

MHP 9. Olağan Kurultayı’na partililer büyük ilgi gösterdi. Atatürk Spor Salonu’nu genç yaşlı kadın erkek partililer tıklım tıklım doldurdular. Bunlar arasında genç partililer gibi başına bozkurt bandanası bağlamış olan bir nine dikkat çekti. MHP’li kadınlar Bahçeli’ye büyük destek verdi.

Ağlattı

Kurultaya katılan delegeler ve partililer salonu doldurdu. Bahçeli’nin ateşli konuşması sırasında bazı partililerin gözyaşlarını tutamadıkları görüldü. Salonda türbanlı ve başı açık kızlar da yan yana oturarak Bahçeli’ye destek verdi, slogan attı, bayrak salladılar.

Ülkücü bariyer

Kurultayın güvenliği için 2 bin polis görev yaparken, salondaki kontrolleri ülkücü gençler yaptı. Gençler, polis noktalarından önce üç ayrı kademede kontroller yaparak, parti kartı taşımayanların geçişine izin vermedi.

Yanlış protesto

İstanbul teşkilatının salona gösterişli girmesi gerilime neden oldu. Rakip adayların salona girdiğini sanan partililerle İstanbul’dan gelenler arasında kapıda kavga yaşandı. Durum anlaşılınca da salondan alkış yükseldi.

Oğlu MHP vitrininde

MHP Kurultayı’nda, tüzük değişikliği ile MHP’nin karar organı olan Merkez Yönetim Kurulu’nun (MYK) 70 olan üye sayısı 75’e çıkarıldı. Ergenekon Davası’nda tutuklu yargılanan Başkent Üniversitesi’nin sahibi Mehmet Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da MYK’ya girdi. AK Parti Hükümeti döneminde EPDK Başkanlığı yapan Yusuf Günay ile Cem Vakfı Başkan Yardımcısı Arcan Güvenç’in yanı sıra şu isimler de ilk kez MYK’da yer aldı: DYP eski Milletvekili Celal Adan, Alpaslan Türkeş’in oğlu Yıldırım Tuğrul Türkeş ile damadı Hamit Homriş, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Deniz Bölükbaşı, eski DYP’li ve Türk-İş Eski Yöneticisi 29 Mart’ta MHP Adapazarı Belediye Başkanı adayı olan Enver Toçoğlu, SPK eski Başkanı Doğan Cansızlar, Emniyet eski Genel Müdürü ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Çelik.

Liste dışılar

Eski MYK’dan aralarında Ömer İzgi, Gürcan Dağdaş, Şuayip Üşenmez’in de bulunduğu toplam 29 kişi liste dışı kaldı. Bahçeli’ye rağmen İstanbul İl Başkanlığı’na aday olan Suat Başaran da listeye giremeyenler arasında yer aldı. Eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın’ın olağanüstü kurultay girişimine imza veren Nazif Okumuş ile Ahmet Barış Sanal da Bahçeli’nin dışladığı isimler arasında yer aldı. Meral Akşener’in TBMM Başkanvekili olması nedeniyle liste dışı kaldığı MYK’da 5 kadın görev aldı. Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zühal Cafoğlu, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hediye Akdere, Ruhsar Demirel, Pınar Ergenekon ve Saime Palancıoğlu, Bahçeli’nin kurmaylarına arasına girdi.

Yeni MYK

MYK’ya seçilen diğer isimler şunlar: Sabahattin Çakmakoğlu, Faruk Bal, Mustafa Cihan Paçacı, Metin Çobanoğlu, Mehmet Ekici, Tunca Toskay, Osman Çakır, Osman Durmuş, Münir Kutluata, Vedat Bilgin, Semih Yalçın, Mevlüt Karakaya, Mustafa Erdem, Zeki Ertugay, Atilla Kaya, Recai Yıldırım, Ümit Şafak, Bülent Didinmez, Ali Işıklar, Murat Şefkatli, Kenan Tanrıkulu, Kürşat Atılgan, Ertuğrul Kumcuoğlu, Reşat Doğru, Cemaleddin Uslu, Erdal Sipahi, İsmet Büyükataman, Metin Ergun, Cumali Durmuş, Mustafa Enöz, Turan Çirkin, Mustafa Mit, Mehmet Taytak, Yaşar Yıldırım, Hiyadet Vahapoğlu, Nazım Onmuş, Abbas Bozyel, Hayretin Nuhoğlu, Arcan Güvenç, Musa Demirel, Muzaffer Çakmaklı, Recep Dumanlı, İsmail Hakkı Yücel, Ahmet Turgut, Hikmet Çay, Mustafa Eraslan, Kazım Aydın, Lütfü Türkkan, Hamit Ayanoğlu, Zekeriya Gündoğdu, Kadir Bol, Abdurrahman Başkan, Timurcan Ulusoy, Nusret Okumuş, M. Sami Uzun, Kadir Şekerci, Fuat Fettahoğlu, Hasan Özarslan, Sadi Durmaz, Özgür Bayraktar.

NOTLAR

Bakü’ye jest


Salonda Türk bayrağı ve parti bayrağı dışında hiçbir flama ve pankart açılmasına izin verilmedi. Sadece büyük boyutta bir Azerbaycan bayrağı bu uygulamayı deldi.
Kurultayın tek pankartı “Sonsuza kadar var ol Türkiye” oldu. Sadece “Devletin başına Devlet gelecek”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları atıldı. “Bir hilal uğruna” sloganının bulunduğu büyük bir pankartın üzerinde MHP kurucusu Alparslan Türkeş ve Devlet Bahçeli’nin fotoğrafları yer aldı.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz ve ABD’den temsilciler anons edilirken salondan “Yuh” sesleri yükseldi. Mesaj gönderen Baykal, Masum Türker, Yalçın Topçu ise alkışlandı.
Genel Başkanlığa aday olacağını açıklayan işadamı Ahmet Reyiz Yılmaz’ın salona girişini engellemek için siyah takım elbiseli ülkücü gençler 50’şerli gruplar oluşturdu. Gençler, kurultaya giren iki caddede Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin konuşması sona erene kadar bekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!