Grip, TBMM ve TSK’ya da sıçradı

Güncelleme Tarihi:

Grip, TBMM ve TSK’ya da sıçradı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2009 00:00

Sağlık Bakanlığı bugün yaptığı açıklamada 2 kişinin daha domuz gribinden hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 23'e yükseldiğini söyledi. TSK’de de ilk domuz gribi haberi GATA’dan geldi. GATA Komutanı hastalık nedeniyle tedaviye alındı.

Haberin Devamı

Milletvekillerinin odalarına dezenfektan yerleştirildi. Meclis Başkanı Şahin aşı olacağını söyledi. TSK’de ilk domuz gribi haberi GATA’dan geldi. GATA Komutanı hastalık nedeniyle tedaviye alındı.

DOMUZ gribi Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) de görüldü. TBMM’de bir milletvekili sekreterine domuz gribi teşhisi kondu. Dinlenmesi için izin verilen sekreterin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. 4 bin kişinin çalıştığı ve bir o kadar da ziyaretçinin girdiği Meclis’te önlem olarak milletvekili odalarına dezenfektan konuldu. Aşı olacağının mesajını veren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Parlamento Muhabirleri Derneği ziyaretinde “Aşılı ağacın meyvesi sağlıklı olur” dedi.

GATA Komutanı da grip

Haberin Devamı

TSK’da ilk domuz gribi teşhisi dün kondu. Rahatsızlanan Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Komutanı Korgeneral Hasan Memişoğlu’na hastanede yapılan muayenesinde domuz gribi teşhisi konuldu. GATA’da tedaviye alınan Memişoğlu’nun durumunun iyi olduğu, 2-3 gün içinde taburcu edileceği belirtildi.

Askeri personel aşılanıyor

Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Ferit Güler, TSK içinde de domuz gribi şüphelisi olarak rapor edilen personel bulunduğunu açıkladı. “Ölümcül bir vakayla karşılaşılmamıştır” diyen Güler, TSK’da, aşının askeri sağlık personeli ile risk gruplarındaki personele uygulanmaya başladığını söyledi.

SON AÇIKLAMA

Domuz gribinden ölen sayısı: 21

SAĞLIK Bakanlığı, domuz gribi nedeniyle tedavileri sürdürülen 21 yaşında bir erkek ve 11 yaşında bir kız çocuğunun yaşamını yitirdiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında, “Bu vefatlarla beraber domuz gribinden hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 21 olmuştur” denildi. Samsun’da yüksek ateş şikâyetiyle tedaviye alınan ikisi çocuk dört kişide domuz gribi virüsü görüldü. Gaziantep’te domuz gribi aşısı yapılan Dr. Murat Onkun, alerji teşhisiyle hastanede tedaviye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!