Lise öğrencisi, kazada öldü

Güncelleme Tarihi:

Lise öğrencisi, kazada öldü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 13:07

Muğla'nın Milas ilçesindeki trafik kazasında 14 yaşındaki lise öğrencisi hayatını kaybetti. Evlerinin yakınındaki kaza yerine geldiklerinde polislerden ölenin kendi kızları olduğunu öğrenen anne ile baba, fenalaştı.

Haberin Devamı

LİSE ÖĞRENCİSİ KIZ KAZADA HAYATINI KAYBETTİ / WEB TV      

KAZADAN FOTOĞRAFLAR      



K.K'nin (35) kullandığı 55 LF 103 plakalı otomobil, 19 Mayıs Bulvarı'nda, yolun karşısına geçmeye çalışan 14 yaşındaki lise öğrencisi Özlem Çalışan'a çarptı.

Çalışan, olay yerinde hayatını kaybetti.

KIZININ ÖLDÜĞÜNÜ POLİSLERDEN ÖĞRENDİ

Kazanın olduğu yere tesadüfen gelen baba Mustafa Çalışan, kazada ölen kişinin 14 yaşında bir kız çocuğu olduğunu öğrenince, “Benim de böyle bir kızım var, Allah ailesine sabır versin” diyerek, olay yerinden ayrıldı.

Bir süre sonra kaza yerine eşi Ayten Çalışan ile tekrar gelen Mustafa Çalışan, kızının eve gelmediğini anlatarak, polislerden bilgi almaya çalıştı.

Polisler, kazada hayatını kaybeden kişinin Özlem Çalışan olduğunu anne ve babasına güçlükle söyledi.

MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, yolun karşısına geçmek isteyen Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 14 yaşındaki Özlem Çalışan, otomobilin çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Kaza yerinden kaçan otomobilin sürücüsü 4 saat sonra yakalandığında ehliyetsiz olduğu ortaya çıktı. Özlem'in ölümüyle ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşlarına boğuldu.

Milas'ta, perşembe akşamı saat 19.00 sıralarında meydana gelen trafik kazası yürekleri sızlattı. Evine giden Özlem Çalışan'a, 19 Mayıs Bulvarı'nda karşıdan karşıya geçerken, bir otomobil çarparak kaçtı. Kanlar içinde kalan Özlem, kaza yerinde yaşamını yitirdi. Bu arada yakındaki evlerinden ambulansın siren seslerini duyan ve eşine, “Kaza oldu galiba. Ben gidip bakayım” diyen Mustafa Çalışan, olay yerine geldiğinde, polisler ölen kişinin kızı olduğunu söylemekte zorlandı. Polisler önce ölen kişinin 14 yaşındaki bir kız olduğunu söyleyerek, babayı acılı habere hazırlamaya çalıştı. “Benim de o yaşlarda bir kızım var. Daha dönmedi” diyen Mustafa Çalışan'a ölen kişinin kızı Özlem olduğu söylendi. Mustafa Çalışan eşi Ayten Çalışan'ı da alarak kaza yerine geldi. Kızları Özlem'in kanlar içindeki cesedini gören çift, sinir krizi geçirdi.

Aileyi sakinleştirmeye çalışan polisler bir yandan da kaçan sürücüyü bulmak için çalışma başlattı. Kaçan sürücünün kullandığı 55 LF 103 plakalı otomobili, güvenlik kamerasından tespit eden ekipler, kazadan 4 saat sonra saat 23.00 sıralarında Aydınlık Evler Mahallesi'nde buldu. Otomobili kullanan ve ehliyetsiz olduğu ortaya çıkan 35 yaşındaki Kerim Karakuş gözaltına alınarak İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Kıza çarptığını kabul eden Kerim karakuş'un, “Otomobille Yatağan'a gidiyordum. Bir anda önümde birşey belirdi. Ona çarpmamak için manevra yaptım ama kurtaramadım. Bir süre yola devam ettikten sonra geri döndüm ama geçirdiğim şok nedeniyle ne yapacağımı bilemez haldeydim” diye ifade verdiği öğrenildi. Ehliyetsiz sürücü, Emniyet'teki işlemlerinin ardından Adliye'ye sevk edildi.
Sabah saatlerinde ise Milas Ticaret Meslek Lisesi'nde ise yas vardı. Okula gelmeyen Özlem'i merak eden sınıf arkadaşlarına durum zorlukla söylendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!