Bir bakıma Türk olduğum için kırıldım

Güncelleme Tarihi:

Bir bakıma Türk olduğum için kırıldım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:51

Rize’de önce belediye başkanının “İsraillilerin güvenliğinden endişeliyim” sözleriyle, ardından Trabzon’da Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin yumurta attığı İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gaby Levy, dün Gümüşhane’de protestolara kırıldığını belirtti.

Bergama doğumlu olan ve 4 yaşında Türkiye’den ayrılan Levy, “Türklerin ne kadar misafirperver olduğunu herkes iyi bilir. Bireysel davranışlar olabilir, buna da yapabileceğimiz bir şey yok. Belki ben de bir bakıma Türk olduğum için kırılmış olabilirim” dedi. İsraillilerin Türk halkını çok sevdiğini belirten Levy, iki hükümet arasında yaşanan sıkıntılar olduğunu vurgulayarak, “Sabredersek bu sıkıntıların aşılacağına inanıyorum” diye konuştu. Gaby Levy ve eşi Irid Levy ile İkisu mevkiindeki Karaca Mağarası’nı gezdi. Ancak Levy, otel çıkışında bir grup tarafından yine sloganlarla protesto edildi.

Davutoğlu: Misafirimizdir

Bu arada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, dün İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’la ortak basın toplantısında, “Bütün büyükelçiler bizim misafirlerimizdir. Onların güvenliği ve ülkemizde en iyi şekilde ağırlanmaları bizim geleneğimizin bir parçasıdır” dedi.

İsrail: Trabzonvari birşey

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan Yossi Levy ise “Trabzonvari bir saçmalık. Protesto ve düşmanca tepki bizi korkutmuyor. Heyetimizin bölgeyi gezmesini engellemek istediler ama izin vermeyiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!