Adanalılara 100 bin TL'lik Che cezası

Güncelleme Tarihi:

Adanalılara 100 bin TLlik Che cezası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2009 13:15

Adana Demirspor’un, İtalyanların ünlü futbol takımı Livorno ile ‘Irkçılığa ve endüstriyel futbola karşı’ oynadığı maçta ‘Güler Zere ölmesin’ pankartı ve Che posterleri açanlara 100 bin TL ceza verildi

Haberin Devamı

ADANA'DAN  LİVORNO GEÇTİ - GALERİ

Diyarbakırspor’un, çıktığı maçlarda kendilerine yönelik “siyasi, etnik” tezahüratlara tepki olarak Galatasaray maçına çıkmayacağını açıklamasının yankıları sürerken, yine bir başka futbol müsabakası ile ilgili ilginç bir karar dikkat çekti. Star Gazetesi'nin haberine göre, İtalya ve Türkiye’nin iki işçi takımı olarak lanse edilen Livorno-Adana Demirspor karşılaşmasında “Güler Zere ölmesin” pankartı açanlara 100 bin TL ceza verildi. İki 4 Eylül’de bir dostluk maçı yapmıştı. “Irkçılığa, endüstriyel futbola karşı” yapılan özel müsabakada, devrimci lider Che’nin posterleri ile birlikte bazı taraftarlar da “Güler Zere Ölmesin” pankartı açmıştı.

‘GÜLER ZERE ÖLMESİN’ DEMEK SUÇ

İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı temsilcilerinin de bulunduğu Adana İl Spor Güvenlik Kurulu 29 Eylül 2009’da yaptığı toplantıda maç sırasında “Güler Zere Ölmesin” pankartı açan 10 taraftara toplam 100 bin TL para cezası verdi. Kurul cezayı da 5194 sayı kanun 17’nci maddesine daayndırdı.

Haberin Devamı

‘O PANKARTTA SUÇ UNSURU YOK’

Cezanın iptali için Adana İdare Mahkemesi’ne dava açan taraftarların avukatı Oya Aslan mahkemeye sunduğu dilekçede, ilgili kanun 17. maddesinde yasaklanan pankartların tahrik edici, dil, din, mezhep, ırk, cinsiyet, etnik ve siyasi ayrımcılığa yönelik pankartlar olduğunun altını çizdi. Bahsi geçen pankartın bu kapsama girmediği hatırlatılan dilekçede “Bu pankart yaşama şansı gittikçe azalan bir insanın sesinin dostluk maçından duyurulması amacı taşıyor olmalıdır” denildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!