Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
24 Kasım 2009 Salı 14:25
İstanbul 14ºC
IMKB 45817 / %0,03 $ 1.4940 / %0 2.2350 / %0 € / $ 1.4956 / %-0,26
 
 
 
 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

İstanbul'da 8 domuz gribi vakası daha

Paylaş Benimsayfam'da Paylaş
Facebook'ta Paylaş Myspace'de Paylaş Twitter'da Paylaş
A.A 4 Kasım 2009
İstanbul Valisi Muammer Güler, 8 erişkinde daha domuz gribine rastlandığını ve gribin ilk görüldüğü günden beri İstanbul'da 456 pozitif vaka belirlendiğini bildirdi. Vali Güler, vatandaşları hastalıktan korunmak için aldıkları dezenfektan maddeler konusunda da uyardı.

Güler, Valilik'te düzenlediği toplantıda, kentteki Domuz gribi vakalarına ilişkin bilgi verdi.

Sağlık personeline yapılan aşı uygulamasının bu hafta sonuna kadar süreceğini bildiren Güler, okullardaki devam durumunun normale döndüğünü dile getirdi.

Okullardaki devamsızlık oranının çoğunlukla yüzde 5-6 aralığında olduğunu vurgulayan Güler, sadece bir okulda bu oranın yüzde 10 civarına ulaştığını kaydetti.
Vali Güler, domuz gribiyle ilgili çalışmaları günlük olarak takip ettiklerini vurgulayarak, şunları söyledi:
“ 8 erişkinde daha Domuz gribi virüsü tespit edildi. Gribin ilk görüldüğü günden beri İstanbul'da 456 pozitif vaka belirlendi. 70'i son haftada olmak üzere, toplam 116 öğrencide bu virüse rastlanıldı. Bunların büyük çoğunluğunun tedavileri bitmiş gözüküyor. Hastanelerde tedavi gören 9 kişiden 4'ünün durumu kritik. Yoğun bakım servisinde yatan hasta sayısı bugün 4'e yükseldi. Dün 2 kişiydi. Biri 18 aylık bebek, biri 9 yaşında çocuk, 2 bayan hasta var. Bayanlardan biri hamile, 38 yaşında. Diğer bayan hasta 40 yaşlarında. Onların durumları kritik olarak seyrediyor. Diğer 5 hastanın tedavilerine normal servislerde devam ediliyor.”

“JEL TÜRÜ MALZEMELERDE MERDİVEN ALTI İMALATLAR ÇOK”

Okullardaki temizlik tedbirlerinin sürekli kontrol edildiğini belirten Güler, “Bize gelen bazı şikayetleri söylemek istiyorum. Jel türü maddelerin kullanımında artış var. Dezenfekte amacıyla kullanılan jel türü malzemelerde merdiven altı imalatlar çok. İçeriğinde etkili maddenin bulunmadığı birçok ürünün piyasada dolaştığını ve bunların maalesef değişik fiyatlarda alıcı bulduğunu görüyoruz. Vatandaşlarımızın yasal bir şekilde üretilmiş malzemeleri almalarını rica ediyoruz. Bu konuyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerimiz genel bir kontrol yapacaklar” şeklinde konuştu.

  Yorum Sayısı 3 / 37     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
mehmet gözaydınlı 04/11/2009 - 11:50
bence sağlık bakanlığı ve il valileri derhal tüm hastahanelerde ziyaretleri yasaklamalı
özelikle dışarıdan gelen ve bu mikrobu taşıyan hastaların durumu göz önüne alındığında
bunun iyi bir tedbir olacaktır
Çok İyi %0 İyi %0 Normal %0 Kötü %0 Beğenmedim %0
İbrahim KURT 04/11/2009 - 11:06
Bir ülkedesağlıkla ilgili olarak ; sağlık bakanı başka , başbakan başka bir şey söylüyorsa bu kadar kısa sürede domuz gribi yayılacak , bu çok normal değilmi . Zaten İstanbul yönetim konusunda çok talihsiz bir kent allah insanlığı korusun.
Çok İyi %0 İyi %0 Normal %100 Kötü %0 Beğenmedim %0
caner kanmaz 04/11/2009 - 7:29
vali bey iş işten geçtikten sonramı ekip kuracaksınız.etrafta çin malı gibi dezenfekte çoğaldı.zaten yakalasanız bile ne olacak sonra gene salıvereceksiniz
Çok İyi %37 İyi %17 Normal %13 Kötü %17 Beğenmedim %13
Bu haberin diğer yorumcuları
Banu Baykal
erdal ozer
lucas mit
mehmet şirin
ufogoren masumciftci
Neriman Uzun
muhammed yaman
Çetin Yenigün
GÖRDESLİ RAMAZAN
Dogu kan
simon yusuf johnson
Ferit istanbul
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 37     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Hürriyet Tatil
          Aydın Doğan      Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak İş Ara Anneyiz.biz Hürriyet Oto İddaa Oyna Avrupa Birliği DYH