Topbaş: Dezenfekte işlemi sürecek

Güncelleme Tarihi:

Topbaş: Dezenfekte işlemi sürecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2009 16:29

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “domuz gribine” karşı İETT otobüsleri, deniz otobüsü, tramvay, metro ve vapurların hepsini dezenfekte ettiklerini belirterek, “Yarından itibaren, toplu kullanım alanlarında, yürüyen merdivenlerde, üst geçit kolları gibi insanların el teması yaptıkları yerlerde ilave dezenfekte yapılacak” dedi.

Haberin Devamı

Topbaş, Atatürk Oto Sanayi Sitesi-Dürüşşafaka hattında ilk rayların döşenmesi nedeniyle düzenlenen törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
İstanbul'da, “domuz gribine karşı Büyükşehir Belediyesinin aldığı önlemlerin” sorulması üzerine Topbaş, göreve geldiklerinden beri kentteki tüm toplu taşıma araçlarının mesai saati bitiminden sonra dezenfekte edildiğini belirtti.

Şimdi “domuz gribi” riski bulunduğunu ve büyük bir metropol olan ve 14 milyon insanın hareket halinde olduğu bir kentte çok daha fazla dikkatli olunması gerektiğine işaret eden Topbaş, İstanbul Valiliğinin gerekli tedbirleri alarak uyarılarını yaptığını, Büyükşehir Belediyesi olarak da kendilerinin gerekli çalışmaların yapılması talimatını verdiklerini söyledi.

Topbaş, “İETT otobüsleri, deniz otobüsleri, tramvaylar, metro ve vapurların hepsini dezenfekte ettik. Yarından itibaren toplu kullanım alanlarında, yürüyen merdivenlerde, üst geçit kolları gibi insanların el teması yaptıkları yerlerde ilave dezenfekte çalışması yapılacak. Bununla ilgili hazırlıklar yapılıyor. Genel Sekreter bu konuda yapılacak hazırlıkların detaylarına ilişkin bugün toplantı yapıyor” dedi.

Vatandaşın da el temasından sonra ellerini mutlaka yıkaması, kalabalık ortamlarda dikkat edilmesi, ayrıca işletmelerin de kalabalık ortamlardaki kapı kollarından, insanların elle tuttukları noktalarda bu dezenfekteleri yapmaları gerektiğini kaydeden Topbaş, suya biraz çamaşır suyu katıldığında dezenfekte olduğunu, ekiplerin sadece çamaşır suyu değil başka dezenfekten maddeler de kullanacaklarını, ancak teknik konuları bilmediğini söyledi.

Okulların tatil olmasının virüsün okullardaki yaygınlığını önleyecek önemli bir tedbir olduğunu, çünkü virüs bulunduğu ortamda 3-4 günden fazla yaşayamadığının ifade edildiğini dile getiren Topbaş, ayrıca belediyle içindeki kullanım alanlarında, halkın yoğun bulunduğu yerlerde, istasyonlarda ve iskelelerde bu çalışmaları sürdüreceklerini bildirdi.

Kadir Topbaş, toplu taşıma araçlarındaki sürücülerin de ellerinde dezenfekten bulundurması ve kimseyle yakın temasta bulunmamaları konusunda gerekli uyarıların yapılacağını söyledi.

Bir gazetecinin, “domuz gribi” aşısı olup olmayacağı yönündeki sorusuna da Topbaş, “Bu tavsiye ediliyorsa, gerekli görülüyorsa, biz de İstanbul'a lazım olan birisi olarak, görev süresince bir rahatsızlık geçirmeden, daha aktif çalışmak için yaptırmamız gerekiyor. Yaptıracağız tabii ki” karşılığını verdi.

Topbaş, Ayamama Deresi kenarındaki yapıların yıkımıyla ilgili bir soruya da yıkım çalışmalarının basın mensuplarıyla birlikte yapılacağını, tespitlerin ardından uyarıların yapıldığını, insanların bu uyarılara olumlu yanıt vermesini beklediklerini kaydetti.

Yenibosna İş Adamları Derneğinin, Ayamama'nın çevresinde kendi üyelerinin sorumluluk alanında bulunan noktalarda bedelsiz terkler yapacağını ilettiğini, bunun işlerini kolaylaştıracağını, o bölgenin daha yaşanılır hale geleceğini ve risklerin de kalkacağını ifade eden Topbaş, bununla ilgili Genel Sekreterlik, İSKİ ve Derneğin birlikte proje çalışması yaptıklarını söyledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!