Yenibosna'da fabrika yangını

Güncelleme Tarihi:

Yenibosnada fabrika yangını
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2009 11:45

YENİBOSNA Doğu Sanayi Sitesi'nde Can Kimya adlı iş yerinde meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangında 10 işyeri yanarken, sokakta bulunan bir minibüs tamamen yandı. Can Kimya'nın sahibi Ümit Can, kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

FABRİKA BÖYLE YANDI / WEB TV

Doğu Sanayi Sitesi 3. Blok'ta bulunan Can Kimya adlı plastik poşet baskı matbaasında saat 19.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu. Patlama sonrası çıkan yangın kısa sürede işyerinin tamamını sardı. Alevler bitişikte bulunan Teknik Döküm ve Solar Elektronik adlı işyerlerine de sıçradı. Yangına ilk müdahaleyi Kocasinan ve Sefaköy itfaiyeleri yaptı. Ancak lastik ve kimyevi maddelerin yanması nedeniyle yangın kontrol altına alınamadı. Müdahale sırasında meydana gelen patlamalar itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Alevler 3. Blok'ta bulunan 20 iş yerinde 10'na sıçradı. Yangın bölgesine İstanbul'un diğer ilçelerinden çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevkedildi. Alevler yaklaşık 2 saat süren çalışmalarla kontrol altına alındı.

CAN KİMYA'NIN SAHİBİ KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Yangın, çevrede büyük bir korku yaşanmasına neden olurken, yangını duyan iş yeri sahipleri sanayi sitesine geldi. Polis çevrede güvenlik önlemi alarak, itfaiye ve sağlık ekipleri dışında giriş çıkışlara izin vermedi. Bu sırada olay yerine gelerek bilgi almak isteyen Can Kimya'nın sahibi Ümit Can iş yerinin tamamen yandığını görünce kalp krizi geçirdi. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ümit Can daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yangın sırasında bazı itfaiye erleri ve iş yeri sahipleri de dumandan etkilendi.

Yetkililer yangında ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığını söyledi. Yangın bölgesinde soğutma çalışmaları sürüyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!