CHP'den Ergenekon savcılarına suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

CHPden Ergenekon savcılarına suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2009 11:58

CHP'nin 10 milletvekili, sanık avukatlarının önündeki bilgisayar ekranının duvar kağıdında, bir avukat hakkında soruşturma açıldığına ilişkin bilginin kullanılmasını, "Avukatlara baskı amaçlı" olduğu gerekçesiyle savcılar hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Haberin Devamı

SİLİVRİ'DE devam eden "Ergenekon Davası"nı izleyen CHP'li 10 milletvekili, sanık avukatlarının "Bilgisayar duvar kağıdı" aracılığı ile tehdit edildiği ve baskı altında tutulduğu iddiası ile savcılar hakkında Hakim ve Savcılar Yüksek Kurulu'na (HSYK) başvuracak.

CHP'nin avukat kökenli milletvekilleri Şahin Mengü, İsa Gök, Malik Cevdet Özdemir, Bülent Baratalı, Ahmet Ersin, Ali Rıza Öztürk, Halil Ünlütepe, Turgut Dibek, Atilla Emek, Ali İhsan Köktürk dün Ergenekon duruşmasını izledi.

Avukatların önünde bulunan bilgisayardaki duvar kağıdında, bir avukat hakkında soruşturma açtırıldığına ilişkin bilginin yer alması CHP'lilerin dikkatini çekti.

Tutanak düzenlendi

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR



CHP'li vekiller, bu duvar kağıdının, sanık avukatlarını baskı altında tutmaya yönelik olduğunu savundular. Bu konuda tutanak düzenleyen CHP'li milletvekilleri, Ergenekon savcıları hakkında bugün HSYK'ya başvuracak. CHP Manisa Milletvekil Şahin Mengü, duruşma sırasında sanıkların sözlerinin kesilmediğini, kendilerine iyi davranıldığı izlenimi edindiklerini, ancak her zaman bu şekilde davranılmadığını idda etti. Mengü, bazı hakimler ve savcıların cemiyet mensupları ile iftar yapmaları konusunu da şikayetlerinde belirteceklerini söyledi.

Haberin Devamı

"Savcı ve hakimlerin Emniyetçilerle iftarı olağan"

CHP Milletvekilleri, Ergenekon davası ve soruşturmasında görev alanların, Emniyet mensuplarıyla birlikte iftar yaptığına ilişkin fotoğraflarının çıkmasını da şikayet dilekçesinde belirtecek. CHP'li Mengü, bunun kabul edilecek bir şey olmadığını söyledi.

Ergenekon davasını yürüten İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengül'ün, emekliye ayrılacağına ilişkin iddia, Adalet Bakanlığı yetkililerdi tarafından doğrulanmadı. Mahkeme heyeti, soruşturma savcılarının İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şubesi'nin verdiği iftara katılmasının eleştirilmesi konusunda yetkililer şunları söyledi:

"Hakimlerin, savcıların Emniyet mensuplarıyla iftarda bir araya gelmesi ilk kez gerçekleşen bir olay değil. Hemen tüm illerde bu iftarlarda yargı mensupları ve Emniyet mensupları bir araya gelir. Bu son derece normal. Birlikte olmalarının da hiçbir sakıncası yok. Kolluk görevlilerinin yargı mensuplarıyla bir araya gelmesi yargıyı nasıl etkiler. Bir yemekle yargı mensubu etkilenecekse o kişiye yargı mensubu bile denilemez."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!