AK Parti'nin 3. Olağan Kongresi başladı

Güncelleme Tarihi:

AK Partinin 3. Olağan Kongresi başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2009 10:20

AK Parti 3. Olağan Kongresi'ni ASKİ Spor Salonu’nda gerçekleştiriyor. CHP'nin temsilci göndermediği kongrede, gösterilen tanıtım filmlerinde, partililer bir tek Obama'yı alkışladı.

Haberin Devamı

AK PARTİ KONGRESİ'NDEN FOTOĞRAFLAR

BAŞBAKAN ERDOĞAN PARTİLİLERE SESLENİYOR

KONGREDEN NOTLAR

BİR TEK OBAMA ALKIŞLANDI

AK Parti Kongresi birbiri ardına tanıtım filmleri gösterildi. Filmlerde Başbakan’ın yurt dışı temaslarına da yer verildi. Gürcistan liderinden Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’e, Erdoğan’ın Çin gezisinden, Madrid ziyaretine kadar pek çok görüntü gösterildi. Bu görüntüler sırasında sadece Başbakan’ın ABD Başkanı Obama’yla olan görüşmesi sırasında salondakiler tepki verdi. Kimisi Obama diye bağırırken, kimisi alkışlandı.

EN COŞKULU KONGRE

AKP’nin 3. Olağan Kongresi, bugüne kadar yapılan kongrelerin en coşkulusuydu. Bunda seçilen müziğinde büyük etkisi vardı. Müzikte semah ezgileri, zaman zaman davul ritimleri, zaman zaman da marş melodileri yer aldı. Hatta semah ezgileri ortaya çıktığında, salonda bazı gruplar semaha başladı.

EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN SLOGANLAR

Erdoğan için söylenen “Milli birlik projesinin mimarı” ve “Türkiye’yi küllerinden doğuran lider” sloganları dikkati çekti.

CHP’DEN TEMSİLCİ YOK

Kongrede, MHP, BBP, Saadet Partisi gibi bütün partiler temsil edildi. Katılan siyasi parti temsilcileri teker teker anons edildi. Adı hiç geçmeyen parti ise kongreye temcilci göndermediği ortaya çıkan CHP’ydi.

AŞIK VEYSEL’Lİ TARKAN’LI KONGRE

Kongreye damgasını vuran bir başka unsur ise hoparlörlerden yayılan ve tüm katılımcıların coşkuyla eşlik ettikleri Aşık Veysel’in ünlü “Uzun ince bir yoldayım” türküsü oldu. Türküyü, Türkiye’nin en tanınmış sesleri seslendirdi. Türkü Aşık Veysel'le başlarken, Mahsun Kırmızıgül, Tarkan ve Barış Manço’nun seslendirdiği bölümler yine hoparlörlerden verildi.

Başbakan türkünün sonunu mikrofonu eline alarak kendi sesiyle getirdi ve “Gidiyorum gündüz gece ve gideceğiz gündüz gece” diyerek türküyü noktaladı.

DAVOS YOKTU

Kongre tanıtım filminde Başbakan Erdoğan’ın pek çok etkinliğine yer verildi. Bunlar içinde yurt dışı ziyaretlerde vardı. Ancak büyük yankı uyandıran, “One Minute” krizinin yaşandığı Davos Krizi’ne hiç yer verilmemesi dikkat çekti.

AK Partinin 3. Olağan Kongresi büyük coşkuyla başladı. Kongreninyapıldığı ASKİ Spor Salonu’na ulaşan tüm bulvarlara Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Yüzlerce polisin görev yaptığı kongreye Türkiye genelinden binlerce partili katılıyor.

Haberin Devamı


AK Parti'nin 3. Olağan Kongresi, Divan Başkanlığı'na Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın seçilmesiyle çalışmalarına başladı.


Haberin Devamı

Arınç, Divan Başkanlığı'na seçilmesinin kendisi için büyük bir onur olduğunu belirterek, delegelere teşekkür etti. Kongrenin kendisi için büyük anlam taşıdığını, TBMM Başkanlığı yaptığı dönemde gerçekleşen kongrelere katılamadığını anımsatan Arınç, “Çok başarılı olduk, 8 yıl yıl boyunca başımız hiç öne eğilmedi, hep çok şükür attığımız her adımın, söylediğimiz her sözün, yaptığımız her işin hesabını şerefle verdik. Bugün de büyük kongremizle bu onurlu, bu gururlu heyecanı hep beraber yaşıyoruz” dedi.

Kongre salonunun çevresindeki duvarlara Erdoğan’ın fotoğrafları asıldı. Fotoğrafların üzerinde “Biz birlikte Türkiye’yiz”, “Her zaman birlikte” “Milletin partisi büyük düşünüyor” “Daima milletdaima hizmet” sloganları dikkat çekti. Bir çok partilinin yanı sıra Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcıları, MHP’den bir temsilci DTP'li de iki milletvekili kongreye katılıyor.

DEMOKRATİK AÇILIM KOMİSYONU

Haberin Devamı

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’ten oluşan komisyonun bir demokratik açılım rapor hazırlayarak kongrede okunması, müzakere edilmesi ve oylanması kararlaştırıldı. Kongrede "demokratik açılım"la ilgili ilk somut belgenin Başbakan Erdoğan tarafından açıklanması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan kongre salonuna girişinin öncesine dışarıdaki partilileri selamlayarak bir konuşma yaptı. Erdoğan konuşmasında "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganlarına "Biz sizlerle gurur duyuyoruz" cevabını verdi. Erdoğan konuşmasında, Türkiye 8.5 yıl önce neredeydi şimdi nerede diye sordu."Yere sağlam basıyoruz, güzel bir geleceğe yürüyoruz" dedi.
 

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ve KKTC Başbakanı’yla birlikte salona giriş yaptı, partilileri selamladı.

MERKEL MESAJ GÖNDERDİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, kongreye gönderdiği mesajda, AK Parti Kongresi'nin hayırlı olmasını dileyerek, başarı temennilerini iletti.

AK Parti ile CDU arasındaki dostane ilişkilerin kendisi için büyük önem arz ettiğini ifade eden Başbakan Merkel, mesajında “başarılı bir kongre geçirmenizi ve AK Parti'nin bundan sonraki çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Kongreye ayrıca Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko da bir kutlama mesajı gönderdi.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!