'İlhan Selçuk yürüyemez durumda'

Güncelleme Tarihi:

İlhan Selçuk yürüyemez durumda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2009 11:31

Birinci Ergenekon davasının bugünkü duruşmasında hakim, Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un sağlık durumuna ilişkin hastaneden gelen yazıyı okudu. Raporda İlhan Selçuk'un yürüyemez durumda olduğu ve tüm aktivitelerinin hemşireler tarafından yapıldığı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Birinci Ergenekon davasının 112. duruşması görülmeye başlandı. Duruşmada Danıştay saldırısı sanığı Alparslan Arslan'ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’nden alınan raporu okudu. Raporda, Arslan’ın tedavi gerektirecek psikolojik bir rahatsızlığının olmadığı ve hekimi yanıltma çabası olduğu belirtildi.

 

Duruşmaya tutuklu sanıklar Sevgi Erenerol, Ergün Poyraz, Ümit Sayın, Sedat Peker, Semih Tufan Gülltay, Oktay Yıldırım dışındaki 24 tutuklu sanık katıldı. Birleşen Danıştay dosyası sanığı Alparslan Arslan duruşma salonuna yine 6 jandarmanın gözetimi altında girdi. Arslan’ın daha önce uzun olan saç ve sakalının ise tıraş edilmiş olduğu görüldü.

 

Haberin Devamı

"ARSLAN'IN TEDAVİ GEREKTİRECEK PSİKOLOJİK BİR RAHATSIZLIĞI YOK"

 

Arslan daha önceki oturumlarda olduğu gibi bir süre yerine oturmamakta direndi. Ancak jandarmalar tarafından zorla yerine oturtuldu. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Alparslan Arslan’ın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıklar Hastanesi’nden alınan raporu okudu. Şengün raporda, Arslan’ın tedavi gerektirecek psikolojik bir rahatsızlığının olmadığını ve hekimi yanıltma çabası olan “similasyon yaptığının belirtildiğini ifade etti.

 

İLHAN SELÇUK YÜRÜYEMEZ DURUMDA

Şengün ayrıca, tutuksuz sanık Cumhuriyet Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Başyazarı İlhan Selçuk’un sağlık durumuna ilişkin yanıtın da Amerikan Hastanesi’nden geldiğini belirtti. Şengün hastaneden gelen yanıtta, Selçuk’un yürüyemez durumda olduğu ve sol kolunu hareket ettiremediği ve tüm aktivitelerinin hemşire desteğinde yapıldığının yazıldığını söyledi.

 

Ardından Mahkeme Başkanı Şengün, Danıştay dosyası sanıkları için istenen avukatlardan sadece Alparslan Arslan’ın avukatı Oğuz Kayıran’ın geldiğini ifade etti. Şengün, Alparslan Arslan’ı savunmasını almak üzere huzura çağırdı. Bu sırada Doğu Perinçek’in avukatlarından Hasan Basri Özbey savunmalara geçilmeden önce Danıştay davasının ddianamesinin okunması yönündeki talebini iletti. Başkan Şengün, savcılara bu konuda görüşlerini sordu. Savcı Mehmet Ali Pekgüzel iddianamenin okunmasının uygun olacağını belirtti. Bunun üzerine iddianame üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu tarafından okunmaya başlandı. Sanık Alparslan Arslan ise yerine oturtuldu.

 

Haberin Devamı

Duruşma Danıştay davası iddianamesinin okunmasının ardından Ergenekon birinci davasının iddianamesindeki Danıştay saldırısıyla ilgili bölümlerin okunmasına geçildi. İddianamenin okunmasının ardından ise sanık Alparslan Arslan’ın savunmasına geçilecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!