'Başında Ne Mutlu Türk'üm Diyene şapkası varken sustunuz'

Güncelleme Tarihi:

Başında Ne Mutlu Türküm Diyene şapkası varken sustunuz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2009 10:06

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, “demokratik açılım” ile ilgili ünlü aktör Kevin Costner'in bir açıklama yaptığını belirterek, “Yerli veya yersiz bir beyan. Bunu alay konusu haline getirmek çok doğru değil, bugün bu sözünden dolayı eleştirenler, kendisi Türkiye'ye geldiğinde, başındaki şapkada, 'Ne Mutlu Türküm Diyene' yazısı yazdığında susmuşlardı” dedi.

Haberin Devamı

TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret eden Arınç, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, “demokratik açılım sürecinin çeşitli sanatçılarla magazinleştirildiğini” öne sürmesi ve bu konudaki görüşlerini sorması üzerine Arınç, konunun Türkiye için hayati derecede ciddi olduğunu, bunu magazinleştirme ihtiyacını duymadıklarını ama her konuyu sulandırma temayülünde olan bir takım çevrelerin bulunduğunu ifade etti.

Yazılı ve görsel medyada da bu işin meraklılarının bulunduğunu belirten Arınç, şunları söyledi:

“Bizim hükümet olarak da siyasi parti olarak da demokratik açılım konusunda bu işi hayati bir konu olarak gördüğümüzü ve tüm Türkiye'nin geleceğini ilgilendiren bir konu olarak meseleye baktığımızı herkes biliyor. Konuyu sayın Sezen Aksu ile veya bir başkasıyla ilgilendirmek, onların sözlerini, davranışlarını karikatürize etmek doğrusu çok yanlış bir tutum.

Haberin Devamı

Kevin Costner ile ilgili olarak söylüyorsunuz. Bir beyanda bulunulmuş. Yerli veya yersiz bir beyan, bunu alay konusu haline getirmek çok doğru değil. Bugün Kevin Costner'i bu sözünden dolayı eleştirenler, kendisi Türkiye'ye geldiğinde, başındaki şapkada, 'Ne mutlu Türk'üm diyene' yazısı yazdığında susmuşlardı. Halbuki o zaman konuşmaları lazımdı. Mesela ben olsam şöyle konuşurdum, 'Bu iş bu kadar istismar edilmez arkadaş, biz bu kadar elma şekeriyle aldanan bir toplum değiliz, sen Türk değilsin, bunu söylemek için de bir gerekçen yok. Sen sadece bir reklam filminden şu kadar para almış bir insansın. Bizi bunlarla aldatmak, bizim hoşumuza gideceğini zannederek bu tür kılıklara girmek doğru değildi' diye. Bugün televizyonlarda ağızlarını aça aça onu eleştirenlerin bu konuda suskun olduklarını söylemek, aradaki farkı göstermek için yeterli.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!