IMF’ye eşcinsel protestosu

Güncelleme Tarihi:

IMF’ye eşcinsel protestosu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2009 17:58

DİRENİSTANBUL Koordinasyonu üyeleri Taksim Meydanı’nda düzenledikleri basın açıklamasında 6-7 Ekim’de İstanbul’da yapılacak Güvernörler Toplantısı Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası toplantısını protesto etti.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Evrim Asutay, IMF’nin öngördüğü ’Toplumsal Cinsiyete Duyarlı Bütçe’nin yararlı olmayacağını belirterek, “IMF bu şekilde bizi daha çok sömürecek. Bu beylerin amacı eşitlikçi ve adil bir toplum yaratmak değil, bizleri köleleştiren bu sistemi ne pahasına olursa olsun devam ettirmektir” dedi.

Aralarında eşcinsellerin de bulunduğu Direnistanbul Koordinasyonu üyeleri saat 15.00 sıralarında Taksim Tramvay durağında toplanarak Güvernörler Toplantısı’nın yapılacağı Harbiye Kongre Merkezi’ne yürümek istedi. Polis, grubun yürüyüşüne izin vermeyerek protestocuları çember içine aldı. Bunun üzerine Direnistanbul Koordinasyonu üyeleri eylemlerine Taksim Meydanı’nda devam etti. ‘IMF&DB Karşılama Komitesi’ yazılı pankart ve ‘Eşcinselim IMF'siz yalnızım’ yazılı dövizler taşıyan grup ’IMF pabucu yarım çık dışarıya oynayalım’ şeklinde sloganlar attı.

Göstericiler arasında bulunan ponpon kız kostümü giyen üç erkek ’IMF bize para ver’ diyerek dans etti. Ponpon kostümü giyen erkeklerin dansı protesto gösterilerini izleyen vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Polisin çembere aldığı göstericiler adına basın açıklamasını okuyan ve yüzüne mürekkepli kalemle bıyık çizen Eylem Asutay, “Toplumsal cinsiyete duyarlı bütçenin’ hedef kitlesi olan biz kadınlar, eşcinseller, transseksüeller ve kendilerine dayatılan cinsel rolleri reddeden bireyler olarak diyoruz ki ’IMF bize para ver’. IMF’ye göre çözüme kavuşması an meselesi olan cinsiyet ayrımcılığı konusunda duyarlı bireyler olarak,‘IMF pabucu yarım, çık dışarıya oynayalım’ şiarıyla, herkesi toplumsal cinsiyet bütçesinden payımıza düşeni talep etmeye davet ediyoruz. İstanbul’a gelen IMF üyelerine koskocaman bir hoş geldin, diyoruz. IMF’nin asıl amacı eşitlikçi bir toplum yaratmak yerine bizleri daha çok köle haline getirmektir” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!