Akyazı'daki su rezaletini kaymakam çözdü

Güncelleme Tarihi:

Akyazıdaki su rezaletini kaymakam çözdü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 15:25

Sakarya’nın Akyazı İlçesi'nde suları borçtan dolayı kesilen 5 ilkögretim okulunda mühürlenen vanalar okul yöneticileri tarafından açıldı. Çocukları mağdur etmemek için kaçak su kullanım yoluna giden okul yöneticileri Kaymakan'dan aldıkları talimatla okulun vanalarını açtılar.

Haberin Devamı



SAKARYA’nın Akyazı İlçesi'nde suları borçtan dolayı kesilen 5 ilkögretim okulunda mühürlenen vanalar okul yöneticileri tarafından açıldı. Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar, “Kimse okulların suyunu kesemez. Buna yetkileri yok. Okul müdürlerine de açılması için ben talimat verdim” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Adapazarı Su Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ADASU), Akyazı ilçesi'nde 5 ilkögretim okulunun suyunu 66 bin lirayı bulan borçları yüzünden 2 ay önce kesmişti. Bunun üzerine okulların idarecileri, eğitim- öğretim yılının başlaması nedeniyle mühürlenen vanaları kaçak olarak açtı. Okulların kaçak su kullandıklarının belirlenmesi üzerine ADASU harekete geçerken, Akyazı Kaymakamı Erdoğan Beypınar'ın okul idarecilerine vanaların açılması için talimat verdiği ortaya çıktı.

ADASU'nun sadece Akyazı'da suları kestiğini söyleyen Kaymakam Beypınar, “Ödenek geldikçe bu borçları ödüyoruz. 2 ay önce sular kesildiğinde gelişmeleri bekledik. Ancak okullar açılınca okul müdürlerine kendi imkanlarınızla suyu açın dedik. Onlar da açtı. ADASU'nun, okul gibi eğitim kurumlarının sularını kesmeye yetkisi yok. İcraya verir, gerekeni yapar. Zaten okul müdürlerine ‘Suyunuzu kestirmeyin, su kesmeye gelenleri polise veya Kaymakamlığa ihbar edin’ talimatı verdim. ADASU sularını açtırdığımız okullara gelerek suları yeniden keserse işlem başlatırım. Herkes yetkisinin sınırlarını bilecek” diye konuştu.

ADASU Genel Müdürü Rüstem Keleş ise eğitim kurumlarını mağdur etmeleri gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, “3 ay önce başlattığımız çalışma sonucu borçlarını ödememekte ısrar eden kurumlarımızın suları kesilmiştir. Yaptığımız işlemler yasalara uygundur. Hangi kurumdan tahsilat yapılmayacağı yasa ve Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenmiştir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!