Hayyam Garipoğlu da gözaltında

Güncelleme Tarihi:

Hayyam Garipoğlu da gözaltında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2009 00:00

Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu, cinayet gecesini anlattı. Münevver karabulut cinayetinde yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınıp İstanbul Adliyesine çıkarılan işadamı Hayyam Garipoğlu mahkemeden serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

HAYYAM GARİPOĞLU BÖYLE GÖZALTINA ALINDI

HAYYAM GARİPOĞLU EN SON BÖYLE GÖRÜNTÜLENMİŞTİ / VİDEO 

İŞTE CEM'İN İLK GECE KALDIĞI EV

İŞTE CEM'İN İLK GECE KALDIĞI EV / VİDEO 

SERBEST BIRAKILDIKTAN SONRA İLK AÇIKLAMA

Hayyam Garipoğlu serbest bırakıldıktan sonra ilk açıklamasını yaptı. İşte açıklamasından satır başları:

- Biri cinayet işlemiş. Gelmiş cezasını çekecek. Bu olayın gizemli yanı neresi.

- Ahmet Batur en son ifadesinde ‘Hayyam Bey’i de gördüm’ gibi bir şey mi demiş. İfadeyi görmedim. Kimse okumadı. Herkes bir şey söylüyor.

- Cinayet gecesi evdeydim.

- Bu cinayetle ilgili başkaları da olsaydı hapiste olurdu.

- Cem’in babası hapiste. O da suçsuz. Dava açılınca onun da suçsuz olduğu anlaşılacak ve Nida da serbest kalacak

- Bir cinayet işleyen birisi yakalanıp hapse atılırsa arka bahçesi ne olabilir

Haberin Devamı

- 7 aydır bizim ailemiz linç ediliyor

- Biz öldürmedik bu kızı. Birisi yaptı. Cezasını çeksin. Suç işleyen herkes cezasını çeksin.

- Bunun ailemizle, işyerimizle ve çalışanlarımızla bağlamak olmaz. Yeter artık

- Ben suç işleyen kaçsın demiyorum

- Medya artık bizimle uğraşmasın

CİNAYETİ KARDEŞİMDEN ÖĞRENDİM

Münevver Karabulut’u öldüren katil zanlısı Cem G.’nin 197 gün sonra teslim edilmesinin ardından şoför Ahmet Batur’un ifadesi üzerine  gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu " O gece Nida beni aradı telefonla görüştük. Ancak cinayetten bahsetmedi. Bana bir şey söylemedi. Ben olayı beni arayan kız kardeşimden öğrendim“dedi.

Etiler’de başı gövdesinden ayrılmış bir şekilde bulunan Münevver Karabulut’u öldürdüğü iddiasıyla aranırken teslim olan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Cem G.’nin kaçmasına yardım eden kişilerin bulunması için başlatılan operasyon sürüyor. Cem G.’yi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan zanlılar arasında bulunan Mehmet Nida Garipoğlu’nun makam şoförü Ahmet Batur’un savcılıkta verdiği ifadesinde “Cem babasıyla birlikte giderken arabada Hayyam Garipoğlu’da vardı.ö demesinde sonra gözaltına alınan Hayyam Garipoğlu olayla bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

“OLAY GECESİ BABA NİDA İLE KONUŞTUM “

Poliste yapılan sorgusunda  İşadamı Hayyam Garipoğlu “O gece Mehmet Nida beni aradı. Konuştuk. Ancak cinayet olayından hiç bahsetmedi. Zaten her akşam konuşurduk. Belki aradığı saatte olaydan haberi yoktu. Zaten o saatte Etiler’de bulunan evimdeydim. Gece boyunca hiç dışarı çıkmadım. Bir çok şahit gösterebilirim“ dedi. Cem G.’nin kaçırılmasında hiç rol oynamadığını ve nerede saklandığını bilmediğini söyleyen Hayyam Garipoğlu “Ben Cem’in cinayet işlediğini kız kardeşimin telefonu ile öğrendim. İlk öğrendiğimde çok şaşırdım. Ancak onun kaçmasına yada saklanmasına kesinlikle  yardımcı olmadım“dedi.

Haberin Devamı

“ŞOFÖR YALAN SÖYLÜYOR“

Makam şoförü Ahmet Batur’un neden böyle bir ifade verdiğine anlam veremediğini söyleyen Hayyam Garipoğlu “Şoförün ifadesi yalan. Ben böyle bir olayın içine girmedim. Çalışanlarım beni sevmiyor olabilir. Ya da rakiplerim tarafından kandırılıp böyle bir ifade vermiş olabilirler“ dedi.

Cem Garipoğlu’nun babasının şoförlüğünü yapan Ahmet Batur’un verdiği ifade, Münevver Karabulut cinayetinde Hayyam Garipoğlu’nun da gözaltına alınmasına neden oldu. Batur, ifadesinde baba Nida Garipoğlu’nun, Cem Garipoğlu’nu Beylikdüzü’ndeki adresten alırken araçta Hayyam Garipoğlu’nun da bulunduğunu söyledi.

İşadamı Hayyam Garipoğlu, Münevver Karabulut cinayetiyle ilgili soruşturmayı yürüten savcının talimatı üzerine dün gözaltına alındı. Hayyam Garipoğlu, Münevver Karabulut’un katil şüphelisi Cem Garipoğlu’nu sakladıkları ve kaçırdıkları iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında bulunan Nida Garipoğlu´nun makam şoförü Ahmet Batur, dün İstanbul Adliye´sinde savcılıkta verdiği ifadede ``Olay gecesi saat 02.00 sıralarında Beylikdüzü’ndeki adresten Cem Garipoğılu’nu babası Mehmet Nida Garipoğlu aldı. Mehmet Nida Garipoğlu otomobilinde Hayyam Garipoğlu da vardı. Cem araca bindikten sonra hızla uzaklaştılar’’ dedi.

Haberin Devamı

Bu ifade üzerine savcılık Hayyam Garipoğlu’nun gözaltına alınması talimatı verdi. Şişli Eğitim ve Araştırma Hastanesi´nde sağlık kontrolünden geçirilen Garipoğlu Asayiş Şube Müdürlüğü´ne götürüldü.

AMCA GARİPOĞLU: CEM'İ GÖRMEDİM

Hayyam Garipoğlu'nun polisteki ifadesinde, Cem Garipoğlu'nu Beylikdüzü'ndeki evden aldığı yönündeki iddiaları kabul etmediği öğrenildi.

3 tutuklama

Cem Garipoğlu’na firarı sırasında yardımcı oldukları iddiasıyla gözaltına alınanlardan Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habip Kurt çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece `suçluyu kayırma’ suçundan tutuklandı. Hakan Çiçek savcılık sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

ADLİYEYE SEVKEDİLDİ

Haberin Devamı

Münevver Karabulut cinayetinin katil zanlısı C.G'ye firarı sırasında yardımcı oldukları öne sürülen kişilere yönelik başlatılan çalışma kapsamında gözaltına alınan iş adamı Hayyam Garipoğlu, adliyeye sevk edildi.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısının talimatıyla gözaltına alınan ve geceyi İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğinde geçiren Garipoğlu, saat 10.35'te geniş güvenlik önlemleri altında şubeden çıkartıldı.

Garipoğlu, bu sırada görüntü almaya çalışan basın mensuplarına “Bu ülkede iş adamı olmak çok zor. Allah herkese yardımcı olsun. Hukuk herkese lazım” şeklinde seslendi.

Sultanahmet'teki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Garipoğlu'nun, katil zanlısı C.G'ye firarında yardım ettiği yolundaki suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. 

Haberin Devamı

Elleri kelepçeli olan Garipoğlu, basın mensuplarının “C.G'yi siz mi kaçırdınız?” şeklindeki sorusuna, “Hayır. Deli misiniz ben niye kaçırayım?” karşılığını verdi.

Garipoğlu, daha sonra soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Erşen Yılmaz'ın odasının bulunduğu bölüme alındı.

 

  
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!