Obama'nın korumalarından Erdoğan açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Obamanın korumalarından Erdoğan açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 23, 2009 16:34

Amerikan Gizli Servisi sözcülerinden Ed Donavan, dün gece Amerikan gizli servis elemanları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları arasında çıkan kavga ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Erdoğan: Ailem çok fakirdi

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/korumasavasi.jpgAmerikan Gizli Servisi (Secret Service) sözcülerinden Ed Donavan, dün gece Amerikan gizli servis elemanları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın korumaları arasında çıkan kavga ile ilgili bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili Amerikan basınına konuşan sözcü Donavan, dil engelinin yaşananları daha kötü bir hale getirdiğini söyledi. Donavan konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle:

“Yabancı bir diplomatik heyetin mensupları kafaları karışıp, Başkan Obama’nın otel çıkışında kullanması için hazırlanan çadıra girmeye kalktı. Kendilerine yapılan sözlü uyarıları da anlamadılar ve fiziki olarak engelleme ile karşılaştılar. Her şeye rağmen bu davetsiz misafirler çadıra giremedi. Sadece başkanın Limuzinine 3-4 metre kadar yaklaşabildiler. Diplomatik heyet bir kaç sokak ötede bulunan ilk koruma noktası olan ve üniformalı New York polisinin kontrol ettiği sokaktan gerekli geçiş izinleri olduğu için geçebildiler. Karışıklık sadece Başkan Obama’nın çıkış yapacağı zaman gelmelerinde oldu. Yanlış bir zamanda geldiler. Olay dil anlaşılmazlığı yüzünden da kötü bir hale geldi.”

Amerikan Gizli Servisi yaşanan kargaşa da her hangi bir kişinin tutuklanmadığını açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!