Hayat kadınlarının korunması için kampanya

Güncelleme Tarihi:

Hayat kadınlarının korunması için kampanya
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 15:54

KONYA’da Şefkat- Der Hayata Tutanma Evleri’nde barınan 3 eski hayat kadını, ‘Bir Hayatsız Kadının Elinden Sen Tut’ adı altında kampanya başlattı.

Şefkat- Der Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, kampanyayı hayat kadını denilen ‘hayatsız kadınlar’ın, koruyucu aile sistemi ile himaye edilip koruma altına alınması için başlattıklarını söyledi.

Şefkat- Der Genel Başkan Yardımıcı Ayfer Erel ve derneğe bağlı kadın sığınma evinde kalan 3 eski hayat kadını, çocukları ile birlikte Kayalıpark’ta basın açıklaması yaptı. Devlet büyüklerine kampanya ile ilgili bilgilendirme mektubu göndermeden önce postanenin önünde, hayat kadınları adına açıklama yapan Ayfer Erel, şunları söyledi:
“Genelevlerinde, randevu evlerinde, bazı otellerde ve çeşitli mekanlarda fuhuşa zorlanan hayat kadını denilen hayatsız kadınların, büyük çoğunluğu fuhuş yapmamak için büyük direnç göstermektedir. Fakat zorla, bu hayata itilmekteler. Bizler hayat kadınlarının ellerinden tutulup, bu hayattan kurtulması ve mevcut hayat kadını sayısına yenileri eklenmemesi için, sığınma evimizdeki eski hayat kadını olan arkadaşlarımızla ‘Bir Hayatsız Kadının Elinden Sen Tut’ adı altında kampanya başlattık. Kampanyaya destek olmaları için de Cumhurbaşkanı’na, TBMM Başkanı’na, Başbakan’a, Bakanlara ve siyasi parti liderlerine, kampanya ile ilgili bilgilendirme mektubu gönderiyoruz.”

Erel ve hayat kadınları basın açıklamasının ardından Kayalıpark PTT Şubesi’nden bilgilendirme mektubunu gönderdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!