İpucu yoktu tam saha pres yaptık

Güncelleme Tarihi:

İpucu yoktu tam saha pres yaptık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2009 00:00

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Cem Garipoğlu’nun ailesi ile teslim pazarlığı yapılmadığını açıkladı. Çapkın, kurulan kriz masası ile basının haberleri sayesinde oluşan ‘tam saha pres’in işe yaradığını söyledi.

Haberin Devamı

CEZAEVİNE ZIRHLI ARAÇLA SEVK EDİLDİ

CEM BÖYLE TESLİM OLDU

CEM'E LİNÇ GİRİŞİMİ

 

CEM BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ / VİDEO

 

MÜNEVVER KARABULUT'UN FOTOĞRAFLARI

 

 

 

İSTANBUL Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, kurdukları kriz masasının çalışması ve basının ısrarla yaptığı haberler ile “tam saha pres” oluştuğunu ve daralan çember ile Cem Garipoğlu’nun teslim olmaya zorlandığını söyledi. Güler, Cem Garipoğlu’nun ailesi ya da amcası Hayyam Garipoğlu ile kesinlikle teslim pazarlığı yapılmadığını belirterek, “İz bırakılmamış. Takip dışı kaldı. Bu yardım almadan mümkün değil. Yardımı yapan kim buna da bakılacak” dedi.

İstanbul Valisi Muammer Güler ile Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar’ın sorularını cevaplayan Hüseyin Çapkın ise, “Olaya kurumsal yaklaştık. Kriz masası oluşturduk. Basın açıklamalarını bile dikkatli yapmaya çalıştık. Her önüne gelen konuşsun istemedik. Az konuştuk” dedi.

Aileye her gün yakalarını kurtaramayacaklarını söylediğini aktaran Çapkın sözlerini şöyle sürdürdü: “İfadelerinin tekrar alınması süreci hızlandırdı. Basın da hızlandırdı. Haberler baskı olarak aileye döndü. Sürecin sonuç vereceğini biliyorduk ama zaman belli değildi. 17 yaşındaki bir çocuğun bunca zaman saklanması pek mümkün görünmüyor. En azından akıl veren biri var. Son olarak kriz masasındaki arkadaşlarla İstanbul civarında olduğuna kanaat getirmiştik.”

Star Ana Haber Bülteni’ne katılan Münevver’in babası Süreyya Karabulut ise, “Bir tiyatro seyrediyorum. Gerçekler hiçbir zaman ön plana çıkmıyor bu ülkede. Neden Bahçelievler’de teslim ediliyor. Bana mesaj veriliyor. Kızımın cinayeti Türkiye’nin dönüm noktası. Karşımızdaki 18 üzerinde bir delikanlı” derken, Karabulut’un avukatı Rezan Epözdemir şöyle konuştu: “Bu, Cem Garipoğlu ve çevresindekilerin cezalarını en aza indirmek için oluşturduğu bir senaryodur. Bize göre Cem, 18 yaşını ikmal etmiştir. Bu yüzden kemik yaşı tespiti isteyeceğiz.”

Tembihli gibi

Cem Garipoğlu ile emniyette yaklaşık bir saat sohbet eden üst düzey emniyet müdürlerinden biri, Garipoğlu’nun cinayetin ayrıntıları ile ilgili bazı bilgiler verdiğini ancak kendilerini ikinci bir kişiye götürecek ifadelerden kaçındığını söyledi. Emniyet Müdürü, “İyice tembihlenmiş bir hali vardı” diye konuştu.

Garipoğlu’nun bembeyaz olduğunu belirten emniyet müdürü saçı ve sakalı ile ilgili yöneltilen soruya, ”Saçını makasla kesmiş. Sakalını kesememiş. Sebebini sorduk söylemedi” yanıtını verdi.
Emniyet müdürünün aktardığına göre, Garipoğlu olay nedeniyle çok pişmandı ve “Çok üzgünüm o ölmeseydi ben ölseydim” diyordu.

  
 

 

 

          

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!