Çoban Musa'nın onuru

Güncelleme Tarihi:

Çoban Musanın onuru
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2009 10:55

İzmir’in Aliağa İlçesi’ne bağlı Yenişakran Beldesi'nde geçen yıl okul servisinin devrilmesi sonucu meydana gelen ve 4 öğrencinin öldüğü kazadan yaralı kurtulan 14 yaşındaki Musa Arslan, arkadaşlarının acısına dayanamayıp kendini iple ağıla asarak yaşamına son verdi.

Haberin Devamı

Musa Arslan, iki gün önce kazada ölen en yakın arkadaşı Hidayet Gergin için Aliağa’nın Kapukaya Köyü’nde düzenlenen hayır duasına katıldı. Arslan, gözyaşlarına boğulup fenalaştı. Dualar edilen ve lokmalar dökülen arkadaşının ölüm yıldönümü etkinliğinden ayrılan Musa Arslan, daha sonra çobanlık yaptığı çiftlikteki ağıla gidip tavana bağladığı plastik ipi boynuna geçirerek intihar etti.

KENDİNİ SUÇLUYORDU

Annesini yitiren ve babasıyla birlikte yaşadığı belirtilen Musa Arslan'ın ipte sallanan cesedi çiftlik çalışanları tarafından bulundu, incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Ölümü beldede üzüntü yaratan Musa Arslan’ın, kazanın yaşandığı günden bu yana, ‘yokuşta bekleyip durma sırasında servis aracının freninin patlamasına neden olduğu’ düşüncesiyle kendini suçladığı, herkese ölen arkadaşlarını çok özlediğini söylediği, bu yüzden de okulu bıraktığı ifade edildi.

Haberin Devamı

Yenişakran’ın Kapukaya ve Manisa'nın Karaahmetli köylerinden 28 öğrenciyi taşıyan İsmail Tüylüoğlu'nun kullandığı 35 NHF 62 plakalı servis aracı, 11 Eylül 2008 tarihinde, Yenişakran'a 4 kilometre kala freninin boşalması sonucu Tütünlü Deresi’ne uçmuştu. Hurdaya dönen araçta bulunan öğrencilerden Hidayet Gregin (15), İsmail Kepekçi (9), Recep Kepekçi (15) ve Murat Altanay (15) ölmüştü. Aralarında Musa Arslan'ın da bulunduğu 24 öğrenci ile sürücü Tüylüoğlu ve 1 veli ağır yaralanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!