Ankara'da içki referandumu hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Ankarada içki referandumu hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2009 19:51

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bahçelievler 7. Cadde'de içkili yerler için referanduma gidilmesini istiyor.

Haberin Devamı

Bahçelievler 7. Cadde'de içkili mekanlar ve caddenin yaya trafiğine açılması için referanduma gidilecek. Ancak bu referandumu toplum için tehlikeli gören uzmanlar, referandum sonucunun toplumu kamplaşmaya götüreceği konusunda endişeli. CHP'liler referandumda Gökçek'in görüşlerini baskı yoluyla halka dayatacağını savunuyor.

GÖKÇEK: İÇKİ YASAĞI YOK

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise, Bahçelievler 7. Cadde'de yapılacak referandumla ilgili, ““İçki yasağı diye bir şey yok. Referandumla Bahçeli halkının eğilimini öğreneceğiz. Halk daha fazla içkili mekan açılmasını isterse, bunu ben teşvik edeceğim. Bu bölgede yüzde 80 CHP'ye oy çıktı. Yüzde 80 de içkiye oy çıkar biz de uygularız. Halkın görüşünden niye korkuyorsunuz? Halkın katılımcılığından CHP'nin korkmamasını tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

REFERANDUM TEHLİKELİ

Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri Fazıl Güleken, İsa Hayırlı ve Ali Ergin, karşı söz aldı. Güleken, demokratik olmanın halka saygı duymayı zorunlu kıldığını ifade ederek, belediyelerin yetkilerini halkın huzuru ve güvenliği için kullanması gerektiğini söyledi.
Bahçelievler 7. Cadde'nin içkili alan haline getirilmesi konusunun referanduma sunulmasının yanlış olduğuna kanaat getirdiklerini belirten Güleken, “Gökçek'in referandumla bu konudaki görüşlerini halka dayatmaya çalıştığını” öne sürdü. İsa Hayırlı, “Ankara'da bir konuğunuza şarap ikram edecek yer yok. Ben de içkiye karşıyım ama bu Türkiye'nin ayıbıdır” dedi.

KEÇİÖREN OLAYI HAFIZALARDA

Ali Ergin Keçiören'de içki satışı yapan iş yeri sahiplerinin dövüldüğünü belirterek, “Gökçek'in bu konuya yaklaşımının açık olduğunu” kaydetti.Önergenin sahibi AK Parti Grup Başkanvekili Ayhan Yılmaz ise önergenin bu kadar ses getireceğini tahmin etmediğini söyledi.
Yılmaz, referandumla halkın görüşlerinin alınmak istendiğini, karar merciinin Çankaya Belediyesi olduğunu belirtti.
Meclis'in CHP'li üyelerine cevap veren Gökçek, kararın Meclis'te oy birliğiyle alındığını yineledi ve halka görüşlerini sorarak dayatma yapılamayacağını dile getirdi.Gökçek, Ankara'da şarap içilecek sayısız yer olduğunu da ifade ederek, “Ankara'da şarap içilecek yerleri tespit ettiriyorum. İstediğiniz kadar içip sarhoş olabilirsiniz” dedi.Keçiören'de yaşanan olayı kınadıklarını ve kendileriyle bir bağlantısı olmadığını belirten Gökçek, “Büfelerimizin büyük bölümünde sözleşmesinde olmamasına karşın içki satışı yapılıyor. Göreve geldiğimizden bu yana içki satışı nedeniyle büfe kapatmadık” diye konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!