Hürriyet Özgürlüktür Treni, Aydın'da

Güncelleme Tarihi:

Hürriyet Özgürlüktür Treni, Aydında
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2009 13:59

İZMİR'den 9 Eylül günü ‘Hürriyet Hakkımızdır- Tren Özgürlüktür’ sloganıyla hareket eden Hürriyet Treni, dün Selçuk molasının ardından bugün Aydın'a girdi.

Hürriyet Gazetesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) işbirliğiyle ilki geçen yıl yapılan ve bu yılda üç gün önce İzmir'den hareket eden Hürriyet Treni, bugün Aydınlılarla buluştu. İzmir'den yola çıkan Hürriyet Treni, Selçuk'tan sonra dün gece Aydın Garı'na yanaştı. Aydın Garı'nda bugün saat 10.30'da başlayan Hürriyet Treni'nin çeşitli etkinlikleri, çocukların arayıp da bulamadıkları bir görüntüye sahne oldu.

Özellikle çocuk haklarına dönük etkinliklere ev sahipliği yapan Hürriyet Treni’ne çocuklar akın etti. Toplam 16 vagondan oluşan Hürriyet Treni'nin, her vagonunda birbirinden eğlenceli yarışmaların ve aktivitelerin olduğunu duyan çocuklar, uzun kuyruklar oluşturdu. Çocuklar ellerindeki Türk bayraklarıyla trenin içinde ve önünde hatıra fotoğrafları çektirdi. Çocuklar gazeteyle birlikte verilen hediyelerini alabilmek için annelerinin ellerini tutup Hürriyet Gazetesi standının önünü doldurdu.

Ayrıca Coca Cola Mutluluk Bandosu, yaptığı müziklerle büyük küçük herkesi eğlendirdi. Akbank Çocuk Tiyatrosu'nun ‘En Mutlu Kim’
adlı oyunu ile ‘Aile İçi Şiddete Son’ konulu eğitim çalışması ilgiyle izlendi. Kadınlar aklına takılanları sorup, yorum yapma imkanları buldu. Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) ise ziyaretçilere hayat standartlarını koruyabilmeleri için zorunlu deprem sigortası yaptırmaya davet etti.

Aydın Vali Yardımcısı Bestami Alkan, TCDD Aydın Gar Müdürü Muharrem Bilici ve Aydın Belediyesi Meclisi üyesi Sümran Ünal’ın da ziyaret ettiği Hürriyet Treni bugün saat 16.00'da Aydın Garı'nda ayrılarak, Denizli'ye doğru yol alacak. Hürriyet Treni yarın Denizli Garı'nda etkinliklerine devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!