Korkunç bilanço

Güncelleme Tarihi:

Korkunç bilanço
OluÅŸturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 00:00

Son iki gündür Trakya’yı ve İstanbul’u vuran aşırı şiddetli yağışların faturası çok ağır oldu. İki günlük afette, İstanbul’da 21 ve Tekirdağ’da 10 olmak üzere, toplam 31 kişi can verdi, kayıp 9 kişiyi arama çalışmaları ise sürüyor.

Haberin Devamı

21 KİŞİ BURADA ÖLDÜ

Ä°KÄ°TELLÄ°'DE SEL FELAKETÄ°

SÃœRÃœCÃœLER KURTARILMAYI BEKLEDÄ°Â

 

ARAÇLAR YOLLARDA MAHSUR KALDI / VİDEO

SEL SULARI GENÇ ADAMI BÖYLE YUTTU - VİDEO

Halkalı’da ‘kasası kapalı’ olduğu halde servis minibüsü olarak kullanılan araçtaki 10 kadın, sel sularına kapılınca dışarı çıkmak istediler. Kadınların sulara kapılan 7’si can verdi. Aynı bölgedeki TIR garajında da yine 7 kişi çamur içinde boğuldu.

TEKİRDAĞ, Silivri ve Çatalca´da 10 kişinin canını alarak iki gündür İstanbul’a doğru ilerleyen yağış ve sel önceki gece kenti vurdu. Önceki yıllarda da taşan ve riskli olduğu bilinen İkitelli’deki Ayamama Deresi saatte 90 kilogramlık yağışı taşıyamadı. Göz göre göre gelen sel 21 cana maloldu. Halkalı’da sele kapılan bir servis minibüsündeki 7 kadın ve bir TIR garajında 7 kişi çamurlu suların içinde boğuldu. Selde ölenlerin sayısı 31’a yükseldi. 9 kişi ise halen kayıp.

İki bölgedeki dört dere taştı

Önceki gece şiddetini arttıran yağmur sonucu sabah 06.30 da İkitelli Basın Ekspres Yolu´ndaki Ayamama ve Papaz dereleri, Bağcılar´daki Tavukçu ve Bahçeşehir’deki Hamam deresi taştı. Taşkının erken saatte olması yüzünden sabah trafiğinde binlerce aracın adım adım yol aldığı Havalimanı- Basın Ekspres Yolu’nda faciayı önledi. Bir kaç dakika içinde 2 metreyi aşan sular bu saatte trafikte olan işçi servislerini ve otobüsleri sürüklemeye başladı.

Yol 5 metre su altında

Atatürk Havalimanı’na giden İkitelli Basın Ekspres Yolu’nda yüzlerce araç sel sularına kapıldı. Bazı araçlar içindekilerle birlikte sürüklendi. Sel sularının yüklü TIR’ları bile önüne katıp götürdüğü görüldü. Karayolunda yer yer 5 metreyi bulan sel sularında mahsur kalanlar, araçların üzerine çıktı. İkitelli Basın Ekspres Yolu’nda araçlarının içinde mahsur kalan 50, Silivri’de 670, Çatalca’da 314 vatandaş itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı. Başakşehir ilçesinin ara yollara büyük ölçüde kapandı. Yeni Bosna’daki bazı fabrikaları su bastı. Sel suları bazı fabrikaların 3’ncü katına kadar ulaştı.

Üç kardeş son anda kurtarıldı

Ayamama deresi kıyısındaki Çevre ve Orman Bakanlığı Çobançeşme fidanlığı sabah saatlerinde sel sularıyla doldu. Yaklaşık 2 metrelik sularının çevresini sardığı lojmanlarda 11 kişi mahsur kaldı. E-5 karayolu havalimanı kavşağında bulunan itfaiye aracından uzatılan merdivenle ilk önce anneleri işe gittiği için evde yalnız kalan Eda, Seda ve Özge Tarakçı kardeşler kurtarıldı. Daha sonra ekipler, şişme botla lojmanın penceresine çıkan 8 kişiyi kurtardı.
Selimpaşa Celali´de de yoğun şekilde su baskınları meydana geldi. Evlerin alt katlarını sulan basınca, evdekiler üst katlara sığındı. Çok sayıda kişinin yardım beklediği belirtildi. Ayazağa-Cendere yolunun ulaşıma kapandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!