Kürt gençlere özel evlilik sitesi

Güncelleme Tarihi:

Kürt gençlere özel evlilik sitesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2009 15:20

İZMİR'de, web tasarımcısı Yusuf İnan, hükümetin ‘Kürt açılımı’ sürecine ‘kurduğu internet sitesiyle yeni bir soluk kazandırdı.

Özellikle, aynı kültüre sahip, birbirleriyle görüşmede zorlanan Kürt kökenliler düşünülerek oluşturulan siteye 7 kişi üye oldu. Üyelerin, kesinlikle deşifre edilmediğini, kişisel, duygusal yönlerinin ortaya konulduğunu, rumuzlarıyla yer aldığını söyleyen İnan, “Hükümetin, son Kürt açılımıyla bu vatandaşlarımızı düşünerek bir evlilik sitesi oluşturduk. Doğu ve Güneydoğu'da genç yaştaki kişilerin yüz yüze görüşüp anlaşıp evlenmesinde hala bazı zorluklar var. İnsanlarımız iletişimde zorluklar yaşıyor ancak sanal alemdeki bu siteler aracılığıyla duygularını daha rahat gözler önüne serebiliyor” dedi.

Web tasarımcısı, şu ana kadar çeşitli kişilere yönelik aynı türde 21 ayrı evlilik sitesi bulunan Yusuf İnan, kamuoyunu son günlerde meşgul eden, hükümetin, Kürt açılımını düşünerek sanal alemde bir site kurdu. İki gün önce, özellikle, aynı kültüre sahip, birbirleriyle görüşmede zorlanan Kürt kökenli vatandaşlar düşünülerek oluşturulan evlilik sitesine, 7 kişi üye oldu.

İnan, diğer siteleri kullananların talebi doğrultusunda kurulmasına karar verilen sitenin bir ilk olduğunu dile getirdi. Üyelerin, kesinlikle deşifre edilmediğini, kişisel, duygusal yönlerinin ortaya konulduğunu, rumuzlarıyla yer aldığını dile getiren İnan, “Hükümetin, son Kürt açılımıyla bu vatandaşlarımızı düşünerek bir evlilik sitesi oluşturduk. Doğu ve Güneydoğu'da genç yaştaki kişilerin yüzyüze görüşüp anlaşıp evlenmesinde hala bazı zorluklar var. İnsanlarımız iletişimde zorluklar yaşıyor, ancak sanal alemdeki bu siteler aracılığıyla duygularını daha rahat gözler önüne serebiliyor. Yıllık özel üyelik 79, aylık özel üyelik 25 TL. Şu an sadece 7 üyemiz var. Ancak yoğun bir ilgi göreceğini tahmin ediyoruz” diye konuştu. İnan, 2 bin TL karşılığında sitenin yöneticiliğinin, Türkiye'nin tüm illerindeki meraklı kişilere de bayilik olarak verileceğini dile getirdi.

TÜRKÇE, İNGİLİZCE, KÜRTÇE

Yazılımın Türkçe olduğunu, ancak üyelerin görüşmelerinde Türkçe'nin yanısıra Kürtçe ve İngilizce'nin de kullanıldığını vurgulayan İnan, “Evlilik konusunda internet üzerinden uğraşmak istemeyenler, zamanı olmayanlar için bu sitede, ‘evlilik kataloğu’ adı altında böyle bir hizmette sunduk. Yılda 1450 TL artı KDV'sini ödeyerek bu hizmetten herkes yararlanabiliyor. Seçen ve seçilen durumu var. Seçen kişi, ödemesini yapıyor, beş fotoğrafının da bulunduğu belgeleri bize gönderiyor. Biz de onun adına, evlenmek istediği kişiye yönelik çalışma yapıyoruz. Üyelerimiz arasından istenilen kriterdekileri buluyoruz ve onlara da durumu iletiyoruz. İstenilmesi durumunda görevlilerimiz eşliğinde buluşmaları sağlanarak evlilikleri yolunda yardımcı oluyoruz” dedi.

Kurduğu evlilik sitelerinin, 11 yıl önceye dayandığını dile getiren İnan, “Toplumda ve sanal alemde gördüğüm talepler doğrultusunda evlilik ve arakadaşlık siteleri kurdum. Her kesime, her kişiliğe hitap edenler var. Üye sayısı da azımsanmayacak kadar. 2.5 milyon kayıtlı üyemiz var” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!