Bakan Şimşek Endonezya'da

Güncelleme Tarihi:

Bakan Şimşek Endonezyada
Oluşturulma Tarihi: Eylül 06, 2009 16:28

Türk Hava Yolları'nın Endonezya'nın başkenti Cakarta'ya düzenlediği ilk sefere katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile AK Parti, CHP, MHP ve DTP milletvekilleri, Safari Park ve Botanik Bahçesinde keyifli bir gün geçirdiler.

Haberin Devamı

ENDONEZYA GEZİSİNDEN KARELER

Resmi açılışın ardından THY'nin düzenlediği organizasyonla Cakarta'nın dünyaca ünlü Safari Parkına giden Şimşek ve beraberindeki milletvekilleri, önce dağda çok geniş bir alana yayılan doğal parkı araçlarla dolaştı. Daha sonra parktaki hayvanların yavrularının bulunduğu alanı gezdi.

Gezi süresince elinden fotoğraf makinasını bırakmayan Bakan Şimşek, aslan ve kaplanları kucağına alarak, sevdi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Sait Açba ile AK Parti Kocaeli Milletvekili Muzaffer Baştopçu da, kaplan yavrusunu aralarına alarak poz verdi.

DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan , kaplan yavrusuyla fotoğraf çektiren milletvekilleri arasında yeraldı. Kaplanın bulunduğu bölüme giren Hasip Kaplan, “2 kaplan birarada” diye espri yaptı. Hasip Kaplan, daha sonra hemen bastırdığı kaplanlı fotoğrafını, Maliye Bakanı Şimşek ve milletvekillerine tek tek imzalattı. Şimşek'in fotoğrafa, “2 kaplan birarada” diye yazarak imza attı.

BAKAN ÇAY TOPLADI

Geziye katılan ekip, Safari Parktan sonra Botanik Bahçesine geçti. Botanik Bahçesi dönüşünde, yol kenarında çay toplayan Endonezyalı kadınları gören Maliye Bakanı, otobüsü durdurarak, yanlarına gitti. Burada kadınlarla birlikte çay toplamaya başlayan Şimşek, başına uzak doğunun simgelerinden olan hasır şapkayı da geçirdi. Daha sonra çay küfesini de sırtına geçiren Şimşek, bir süre daha çay toplamaya devam etti.

Bu arada geziye katılan milletvekilleri ile bürokratlar, günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

THY'nin Cakarta'ya düzenlediği ilk seferde şu milletvekilleri yeraldı.

AK Parti Milletvekilleri: Mustafa Açıkalın, Sait Açba, Sadık Badak, Kerem Altun, Mustafa Kabakcı, Cahit Bağcı, Muzaffer Baştopçu

CHP Milletvekilleri: Mustafa Özyürek, Bülent Baratalı, Gürol Ergin

MHP Milletvekilleri: Mustafa Kalaycı, Erkan Akçay

DTP Milletvekili Hasip Kaplan

ATATÜRK KRAVATLI VEKİL

Öte yandan gezinin ardından THY, gala yemeği düzenledi. Bakan Şimşek ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Candan Karlıtekin'in bir konuşma yaptığı yemeğe CHP İzmir Milletvekili Bülent Baratalı, üzerinde Atatürk resmi ve imzası ile Türk bayrağı bulunan kırmızı kravatıyla katıldı.

Basın mensuplarının 30 Ağustos resepsiyonuna Atatürk resimli kravatla katılan Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Paksüt'ü hatırlatarak, “Paksüt modası yayılıyor mu' diye sorması üzerine Baratalı, “Bu benim modam. Kravatı İzmir'de özel olarak yaptırdım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!