30 yaşında kulüp başkanı oldu

Güncelleme Tarihi:

30 yaşında kulüp başkanı oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2009 00:00

Ankaragücü’nün yeni başkanı Ahmet Gökçek, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in oğlu. Daha önce babasının kendisine satın aldığı villada yapılan usulsüzlükler, trafikte kavgaya karışmak gibi iddialarla gündeme gelen 30 yaşındaki Gökçek, 160 oyla başkan seçildi.

ANKARAGÜCÜ’nün olağanüstü genel kurulunda kulüp başkanlığına seçilen Ahmet Gökçek, Büyükşehir Belediye Ankaraspor’un 2004-2005 sezonunda Süper Lig’e yükselmesinin ardından futbol piyasasında adından söz ettirmeye başladı. 30 yaşındaki genç yönetici, babası Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in takımında, profesyonel futbol şube sorumlusu olarak görev yaptı. Kulüp belediye adını bırakıp, anonim şirket olduktan sonra da bu görevde kaldı. Arasının iyi olmadığı bilinen başkan Hilmi Gökçınar’ı, gizli bir operasyonla kulüpten uzaklaştırdığı idiaları o dönemde tartışmaya yol açmıştı. Bir süre Berlin Ankaraspor Kulüp Başkanlığı da yapan Ahmet Gökçek, evli ve iki çocuk babası. Spor akademisi mezunu olan Gökçek, 100. yılını kutlayan Ankaragücü’nün 39’uncu ve en genç başkanı.

Gökçek onu düşünmüştü

Ankaragücü’ne olan sevgisini her fırsatta dile getiren Ahmet Gökçek, yaklaşık bir yıl önce gündeme gelen Ankaragücü-Ankaraspor kulüplerinin birleştirilmesi projesinde, Melih Gökçek’in başkanlık için düşündüğü ilk isim olarak ön plana çıktı. Bu girişim, 28 Mart yerel seçimleri öncesinde bir kez daha alevlenirken, Gökçekler, başkanlık koltuğu için ısrarından vazgeçmedi. Ankaragücü cephesi bu yaklaşıma sıcak bakmayınca, son dönemde ‘güçbirliği’ oluşturulması fikri ortaya atıldı. Ankaragücü onursal Başkanı Cemal Aydın, Ankaragücü’nün mevcut başkanı Cengiz Topel Yıldırım ve Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek’in bir araya geldiği üçlü zirvede, bu oluşumun temeli atıldı ve başkan olarak taraflar ilk kez Ahmet Gökçek ismi üzerinde görüş birliğine vardı. 30 Ağustos 2009’da yapılan olağanüstü kongrede Ahmet Gökçek 160 oy alarak, Ankaragücü’nün başkanlığına seçildi.

Halka ait park tartışması

Ahmet Gökçek, sportif olaylar dışında farklı yönleriyle de zaman zaman medyada yer aldı. Tartışmaya yol açan en önemli haberlerden biri, Melih Gökçek’in, büyük oğlu Ahmet Gökçek ile ailesinin oturması için Turan Güneş Bulvarı üzerindeki Funda Sitesi’nden aldığı villa idi. Melih Gökçek adına 8 Mayıs 2007’de alınan villaya tapu kayıtlarına göre, 750 bin lira para ödendi. Kamuya ait park alanı ve trafo merkezi için ayrılan bölümün, yasal olmayan bir şekilde villanın bahçesine ilave edilmesi de tartışma yarattı. İlave edilen bu bölüm, Çankaya Belediyesi arşivlerinde bulunan Bölge Mevzi Planı’nda gösterildi.

Alman kulübü iflas etmişti

Ahmet Gökçek’in 2006-2007 sezonunda başkanlığını yaptığı Berlin’deki Berlin Ankaraspor, ödenmeyen borçlar nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Alacaklılar, kulüp hakkında dava açarken, icra memuru da ‘kulüp hakkında’ tutuklama kararı çıkardı.

Gökçek, Alman kulübündeki başkanlığı 2007 yazında aniden bıraktı. Futbolcu Sascha Köttig ile İstanbul Ümraniye’deki Şampiyon Spor San. ve Tic. Ltd. Şirketi, Gökçek döneminde alacaklarını tahsil edemedikleri gerekçesiyle kulübe dava açtı.102 yıllık Berlin kulübü kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Kulübün eski başkanları ve üyeleri, son umut olarak baba Melih Gökçek ile oğlu Ahmet Gökçek’e mektup gönderip borçların ödenmesini istedi. Yüksek Mahkeme İcra Memuru Werner Kerschke, 2008’de Sulh Mahkemeleri Usul Yasası uyarınca kulüp tutuklama kararı çıkarılması amacıyla İcra Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme de bu talebe uyarak “kulüp hakkında” tutuklama kararı verdi.

İki kez ceza aldı

Ahmet Gökçek, kardeşi Osman Gökçek ile birlikte trafik tartışması yüzünden çıkan kavgada adam yaralamaktan hapis cezasına da çarptırıldı. Mahkeme, cezaları paraya çevirirken, olayda ağır yaralanan avukat kardeşler mahkûm oldu. 2005’te bir başka trafik tartışması yüzünden kavgaya karışan Ahmet Gökçek, adam yaralamak ve kılıç taşımak suçlarından hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, Ahmet Gökçek’e toplam 12 ay hapis cezası verdi. Ceza 7 bin 200 lira para cezasına çevrildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!