150 kişi alınacaktı, 800 kişi başvurdu

Güncelleme Tarihi:

150 kişi alınacaktı, 800 kişi başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 15:29

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Palandöken, Aziziye ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilköğretim okullarında 4 ay hizmetli olarak çalıştırılacak 150 kişi için, 800 kişi başvurdu. Noter huzurunda çekilen kurada adları çıkanlar sevinemezken, çıkmayanlar da üzülmedi.

Haberin Devamı

Halk Eğitim Merkezi’nde saat 10.00’da başlayan kura çekimine Vali Yardımcısı Nazife Aktaş, Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Kurt, şube müdürleri ve iş başvurusunda bulunan yüzlerce işsiz katıldı. Birinci Noter Serap Deniz tarafından yapılan kura çekiminde ilk talihliyi Vali Yardımcısı Nazife Aktaş belirledi.

Kendilerine verilecek 4 aylık iş için salona gelen işsizler, noterin kura ile belirlediği adları büyük bir sessizlikle dinledi. Adları okunanlar küçük bir tebessümle sevincini dile getirirken, okunmayanlar ise üzülmeden salonu terk etti.

Devletin kendilerine sunduğu 4 aylık iş imkanının cazip olmadığını vurgulayan işsizlerden Fatih Olguner, “Asgari ücretle bizi 4 ay işe alacaklar. Sonra yine kapı önüne bırakılacağız. Böylece yeşil kartlarımız iptal edilecek, vakıflar tarafından gıda ve kömür yardımı kesilecek. Yani zarar ederiz. Böyle bir işi bizim için olsa da olur olmasa da. Sadece biraz heyecan olması amacıyla geldik” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 6 saat süren kura çekiminin ardından Palandöken ve Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 60'ar, Aziziye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise 30 hizmetli memuru alımı yapıldı. Yetkililer, 1 Eylül günü iş başı yapacak olan 150 kişiye 31 Aralık’ta çıkış verileceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!