İETT otobüsü 2 can aldı

Güncelleme Tarihi:

İETT otobüsü 2 can aldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 10:34

İstanbul'da yapılan 30 Ağustos Zafer Bayramını izleyen 4 yaşındaki Enes Ok ve 16 yaşındaki Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi 16 yaşındaki Büşra Çatur iki belediye otobüsünün arasından geçerken arkadan çarpan belediye otobüsünün meydana getirdiği kazada sıkışarak öldüler.

Haberin Devamı

İki İETT otobüsü arasında sıkıştılar


Zafer Bayramı için İstanbul Boğazı’da düzenlenen geçit törenini izledikten sonra evlerine dönen Hatice Ok ve Metin Ok çifti ile çocukları 7 yaşındaki Züheyha ve 4 yaşındaki Enes Üsküdar'da iki İETT otobüsü arasından geçerken bir başka İETT otobüsünün arkadan çarpmasıyla arada kalıp feci şekilde şıkıştılar. Aile ile birlikte karşıya geçmeye çalışan Ümraniye 75. Yıl Ticaret Meslek Lisesi öğrencisi olan 16 yaşındaki Büşra Çatur/da şıkışarak hayatını kaybetti.Feci kaza sırasında küçük Enes'in babası 40 yaşındaki Metin Ok'da ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

AİLECE TÖRENLERİ İZLEMEYE GİTTİLER

Edinilen bilgiye göre olay, Üsküdar meydanında belediyenin iftar verdiği iskelenin bitişiğinde meydana geldi. Ok ailesi, 4 yaşındaki oğulları Enes’in uçak ve helikopterleri çok sevmesi nedeniyle bu yıl ilk defa İstanbul Boğazı’nda düzenlenen geçit törenini izlemek için Boğaz’da gezintiye çıktı. Aile, geçit töreninin tamamlanmasının ardından dönüşe geçerek Üsküdar Meydanı’na geldi. Evlerine giden otobüse binmek için yoldan karşıya geçmeye çalışan anne Hatice (28), baba Metin (30) ve çocukları 7 yaşındaki Züleyha ile 4 yaşındaki Enes, kaldırım kenarında park halinde bulunan İETT’ye ait çift katlı iki otobüsün arasından geçmek istedi. Ok ailesinin iki otobüsün arasından geçtiği sırada arkada bulunan otobüs aniden hareketlenerek önündeki otobüse hızla arkadan çarptı. Bir anda ne olduğunu anlamayan Ok ailesi ve yanlarında yürüyen Buşra Çatur iki otobüs arasında sıkıştı.

Haberin Devamı

BABA AĞIR YARALANDI

Vatandaşların ve sağlık ekiplerinin yardımı ile 4 kişilik Ok ailesi ve Büşra Çatur Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Başından ağır şekilde yaralanan minik Enes ve lise öğrencisi Büşra Çatur kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Baba Metin Ok da ağır yaralandı. Olayda 7 yaşındaki Züleyha çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralanırken anne Hatice Ok kazadan yara almadan kurtuldu.

ANNE OLAYI ANLATTI

Oğlunun öldüğü hastanede kendisine söylenen anlayan anne Hatice Ok’un feryatları hastanede bulunan vatandaşların yüreklerini burktu. Kendi hastalarını bırakan çok sayıda vatandaş acılı anneyi teselli etmeye çalıştıysa da oğlundan geriye kalan suluğa sıkı sıkıya sarılan Hatice Ok "Allah’ım bana yardım et" ve "Enes’im, yavrum" diyerek feryatlarını sürdürdü. Olayı gören vatandaşlar da acılı ailenin park halinde bulunan iki otobüsün arasından geçtiği sırada arkada bulunan otobüsün aniden hareketlenerek önündeki otobüse çarptığını ve ailenin iki otobüs arasında sıkıştığını söyledi. Kazanın ardından ismi açıklanmayan İETT sürücüsünün gözaltına alındığı ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

İETT ŞOFÖRÜ TUTUKLANDI

Üsküdar'da bir çocuk ile bir genç kızın ölümüne, 4 kişinin de yaralanmasına yol açan kazaya ilişkin İETT şoförü tutuklandı.

Üsküdar Meydanı'nda dün akşam meydana gelen kazaya ilişkin gözaltına alınan “Üsküdar-Şahinbey” hattındaki çift katlı İETT otobüsünün sürücüsü Recep K'nın Doğancılar Polis Merkezi'ndeki işlemleri tamamlandı.

Üsküdar Adliyesine sevk edilen Recep K, Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanarak “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına yol açmak” suçundan tutuklanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Üsküdar Nöbetçi 1. Sulh Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkan Recep K, tutuklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!