Erdoğan - Baykal arasında ilginç diyalog

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan - Baykal arasında ilginç diyalog
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:46

Genelkurmay Karargâhı’nda, Başbakan Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal arasındaki ayaküstü sohbet, dün günün konusu oldu.

Haberin Devamı

Bu konuşmada, sanılanın aksine, gündemin en önemli maddeleri olan ne demokratikleşme açılımına değinildi ne de Zafer Bayramı kutlamaları konuşuldu. Her iki lider, işsizlik konusunda birbirlerini ‘iğneledi’.

Önce hal hatır

Bekleme odasında karşılaşan Erdoğan ile Baykal, önce birbirlerine “Hoşgeldiniz” deyip hatırlarını sordular.
Sonra Erdoğan, “Geçmiş olsun” deyince şaşıran Baykal, “Hayrola” karşılığını verdi. Erdoğan ise İzmir’de belediyeden çıkarılan işçilerin protestosunu kast ettiğini belirtince Baykal’ın yanıtı şöyle oldu:

Sonra iğneleme

“Ha, o konu mu unutmuştum, önemli değil. Biliyorsunuz orada belediyeler bölündü. Karşıyaka’dan ayrılan bölüm Bayraklı oldu. Karşıyaka Belediyesi’nin Bayraklı’da bir şantiyesi kaldı. O şantiyeyi kapatmak zorunda kaldılar. Belediye buradaki bütün işçilerin tüm sosyal ve hukuki haklarını ödeyerek işlerine son verdi. Bayraklı belediyemiz ise yeni kuruldu, imkânları belli değil. İşçi alımı yapamadı.”

‘Demokratik hakları’

Erdoğan ilgiyle dinlerken, Baykal sözlerini şöyle tamamladı:

“Tabi Türkiye’nin bu ekonomik bunalım ortamında işsiz kalmanın ne anlama geldiğini biliyorlar, buna karşı siyasi mücadele yapıyorlar. Bu da doğal, demokratik hakları.”  Baykal’ın bu sözleri üzerine Başbakan Erdoğan “Tabii, tabii” karşılığını verdi ve günün sohbeti böyle bitti.

Haberin Devamı

Olcay Hanım’ı ikna etmek kolay olmadı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın eşi Olcay Baykal, ilk kez bir Zafer Bayramı’nda protokolde göründü.

Ancak bunun hiç de kolay olmadığı ortaya çıktı. Deniz Baykal, “Bu tür etkinliklere hiç katılmaz” dedikten sonra, eşinin bu kararı nasıl aldığını şöyle anlattı:
“Zafer Bayramı bu yıl başka bir havada, başka bir önemde kutlanıyor. Çok özel bu yıl. Birlikte gitmemiz konusunda bir beklenti olduğunu gördüm. Bunu kendisine teklif ettim. ‘Bu 30 Ağustos’u çok özel kutlamak istiyorlar, ona göre hazırlıklar yapmışlar, düzenler almışlar. Bütün Türkiye sahip çıksın, kucaklasın anlayışı var. Bu noktada senin takdirine güveniyorum’ dedim. Olcay’ın da sorumluluk duygusu ağır bastı, ‘Peki’ dedi. Pek o kadar kolay olmadı yani.”
Deniz Baykal da eşi gibi uzun yıllardan sonra ilk kez Hipodrom’daki resmi geçit törenindeki protokolde yer aldı. Ayrıca Olcay Baykal, 30 Ağustos akşamı verilen resepsiyona da katıldı. Böylece Baykal çifti dünkü tüm etkinliklere, kutlamalara verdikleri önemin derecesini göstermek amacıyla birlikte katılmış oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!