Şemdinli´de çatışma: Biri astsubay, 4 şehit

Güncelleme Tarihi:

Şemdinli´de çatışma: Biri astsubay, 4 şehit
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2009 00:00

Hakkari´nin Şemdinli İlçesi kırsalında dün 4 şehit verdik.

Haberin Devamı

Ajanslara gelen ilk haberler, operasyona giden askeri birliğin Dereler mevkiinde pusuya düşürüldüğü yönündeydi. Askeri birliğe, pusu kuran PKK´lı teröristlerin el bombasıyla saldırdığı belirtiliyordu. Ancak Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada askerlerin PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğu belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, “Alınan bir duyum üzerine Hakkari bölgesinde yapılmakta olan arazi arama ve tarama faaliyetleri esnasında, 30 Ağustos 2009 günü bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile çıkan çatışmada bir astsubay, 3 uzman jandarma çavuş olmak üzere 4 askeri personel şehit olmuştur” denildi.

Şehitlerin isimleri

Çatışmada Jandarma Astsubay Çavuş Aydın Güleken (26), Jandarma Uzman Çavuşlar Mehmet Güçlü (22), Sadık Ekinci ve Abdullah Erkmen şehit düştü. Bir uzman çavuş da yaralandı. Yaralanan uzman çavuş helikopterle Hakkari Asker Hastanesi´ne kaldırılarak tedaviye alındı. Bölgeye takviye birlikler sevk edilerek, hava destekli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Şehit askerlerin cenazeleri bugün Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı´nda düzenlenecek törenin ardından memleketlerine gönderilecek.

2 şehit Mersinli

Haberin Devamı

Şehit askerlerin ailelerine acı haber akşam saatlerinde ulaştı. Mersin’de oturan Astsubay Çavuş Güleken´in ailesine acı haberi Kaymakam ve yanındakiler iletip baş sağlığı diledi. Şehit Mehmet Güçlü’nün, Mezitli İlçesi’ne bağlı Bozon Köyü’nde yaşayan ailesine de acı haberi sağlık görevlileriyle giden jandarma ekibi verdi. Acı haberi askeri yetkililerden alan baba Ramazan Güçlü, ‘’Vatan sağolsun, gerekirse yerine ben giderim’’ diye konuştu. Anne Emine Güçlü ise ‘’Benim kuzum şehit oldu. Allah o teröristleri kahretsin. Başbakanımız artık ne olur bitirsin bu yanlışları, yüreği yananları’’ diye feryat etti.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!