Öcalan'ın yol haritası 1 Eylül'de Diyarbakır'da açıklanabilir

Güncelleme Tarihi:

Öcalanın yol haritası 1 Eylülde Diyarbakırda açıklanabilir
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 25, 2009 12:04

DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde düzenleyecekleri 'Onurlu bir barışa evet' mitinginde Abdullah Öcalan'ın Kürt açılımına ilişkin açıklayacağı yol haritasını tarihlerin uyuşması halinde açıklayabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

DTP'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'Onurlu bir barışa evet' sloganıyla Diyarbakır'da gerçekleÅŸtirilecek mitingin hazırlıkları sürüyor. DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata,ÂDiyarbakır BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Osman Baydemir, yöresel kıyafetler giyen ilçe belediye baÅŸkanlarının da aralarında bulunduÄŸu miting tertip komitesi bir basın toplantısı düzenleyerek,Âmiting çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 

DTP İl Başkanı Fırat Anlı, hükümetin Kürt açılımının toplumda büyük bir beklenti yarattığını belirterek, "Kürt sorunu çözümüne katkı sunabilecek tüm aktörlere gidilmeli ve görüşleri muhakkak aranmalıdır. Kürt sorunun çözümünde Abdullah Öcalan, PKK, DTP, yerel temsilciler, aydınlar, sivil toplum örgütleri, tüm siyasi partiler, yazar ve akademisyenlerin katkı sunacağını düşünüyoruz. Kürtleri dışlayan bir çözüm, çözüm değil çözümsüzlüktür" dedi.

 

Haberin Devamı

'YOL HARİTASI' DİYARBAKIR'DA AÇIKLANABİLİR

Diyarbakır'da tarihi bir miting düzenlemeye hazırlandıklarını söyleyen Anlı, barıştan ve kardeÅŸlikten yana olan herkesi ulusal kıyafetlerle mitinge katılmaya çağırdı. Anlı, Kürt sorunun çözüm tartışmalarına katkı sunacağına inandığını söylediÄŸi Abdullah Öcalan'ın yol haritasını zamanlaması uyuÅŸması halinde mitingde açıklanabileceÄŸini söyledi.ÂAnlı, mitingden bir gün öncede de DTP Genel BaÅŸkanı Ahmet Türk ve DTP milletvekilleriyle birlikte 'barış nöbeti' tutacaklarını belirtti. Anlı, DTP'li milletvekillerinin de Diyarbakır'da miting öncesi çalışma yürüteceklerini kaydetti.

 

MÄ°TÄ°NGÄ°N MERKEZÄ°NDE PKK'LI VE ASKER ANNELERÄ° OLACAK

Miting hazırlıklarına iliÅŸkin bilgi veren Ä°HD Diyarbakır Åžube BaÅŸkanı Muharrem Erbey, aralarında YaÅŸar Kemal, Sezen Aksu, Orhan Pamuk, Zülfü Livaneli gibi isimleri mitinge davet ettiklerini söyledi. Erbey, yaklaşık 1500 kiÅŸinin miting için çalışma yürüttüğünü, 250 bin bildirinin, 18 bin adet afiÅŸin basıldığını belirterek, mitingin merkezine PKK'lı ve asker annelerinin buluÅŸmasını aldıklarını kaydetti.ÂDiyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile görüştüklerini belirten Erbey, miting alanının Ä°stasyon Meydanı olması konusunda mutabık kaldıklarını veÂmiting için resmi baÅŸvuruyu bugün yapacaklarıÂsöyledi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!