Alpaslan Arslan'ın babasından şok iddia

Güncelleme Tarihi:

Alpaslan Arslanın babasından şok iddia
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 16:57

Birinci “Ergenekon” davası ile birleştirilen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Alparslan Arslan'ın babası İdris Arslan, oğlunun yaşadığı sağlık sorunlarıyla ilgili olarak, “Bu işin içinde 'Ergenekon'un parmağı var' diye düşünüyorum. Acaba ilaç mı verildi?” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya eşi Hatice ve kızı Hilal ile katılan İdris Arslan, oğlunun duruşmanın öğlenden sonraki bölümüne de katılmaması üzerine salondan ayrıldı.

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki duruşma salonundan ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulunan İdris Arslan, Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırılara ilişkin davanın, 17 Mayıs 2006 tarihinden beri devam ettiğini anımsattı.

“Sabırla bekliyorum. Devletimiz inşallah bu olayı aydınlatacak. Konu açığa çıkacaktır diye bekliyorum” diyen Arslan, oğlu Alparslan Arslan ile en son 21 Nisan 2008 tarihinde görüştüklerini ve yaklaşık 17 aydır oğlu ile açık veya kapalı görüş, telefon ve mektupla hiçbir görüşmeleri olmadığını ileri sürdü.

İdris Arslan, bir gazetecinin, “Oğlunuzun durumunu nasıl yorumluyorsunuz?” sorusu üzerine, şunları söyledi.

“F tipi cezaevlerinde durum farklı. Alparslan, 4 yıldır bir odada yalnız başına kalmakta. Acaba o yalnız başına kaldığı odanın verdiği sıkıntıdan dolayı rahatsızlık mı geçiriyor? Yoksa farklı bir şey mi var? Bugün duruşmada kendisiyle hiç yüz yüze gelmedik. Bizim anladığımız kadarıyla görüşmek istemiyor. Ankara Sincan F Tipi Cezaevine gittiğimiz zaman oradaki yetkili arkadaşlara durumu açıkladığımızda, Alparslan'ın görüşmeye çıkmadığını söylediler defalarca. Ankara'dayken yetkili mercilere Alparslan'ın doktora götürülmesi konusunda defalarca dilekçe yazdım. Ama bu talebimiz hiç dikkate alınmadı. 17 Mayıs 2006 tarihinden itibaren bütün görüşmelerimizde Alparslan'ın rahatsız olduğunu gözlemledim. Ama bu rahatsızlığının nasıl bir rahatsızlık olduğuna bir anlam veremedim.”

İdris Arslan, “Oğlunuzun baskı altında olduğunu düşünüyor musunuz?”

soruna karşılık, “Acaba Alparslan bir baskı altında mı? Yoksa kendisine ilaç mı veriliyor? Yoksa zihin yönlendirmesi mi var? Böyle durumlarda insanın aklına her türlü ihtimal gelebiliyor” dedi.

Oğlunun, Danıştay saldırısından yaklaşık 2 ay önce Elazığ'a geldiğinde rahatsız olduğunu gözlemlediklerini, telefon konuşmalarında da ses tonunun iyi olmadığını, çok rahatsız ve gergin olduğunu hissettiklerini anlatan Arslan, “(Bırak gel memlekete dinlen) dedim. (Tamam babacığım geleceğim) dedi. Daha sonra İstanbul'a geldiğimizde özel eşyaları arasında, 17 Mayıs 2006 tarihine bir rezervasyon notunu gördüm. Uçakta Elazığ'a yer ayırtılmış. Bana 2 gün önce (Elazığ'a geliyorum) dediği halde gelmedi. Ankara'da çıktı. Bu da beni düşündürüyor” diye konuştu.

ERGENEKON SAVCILARINA BAŞVURDU

Bir gazetecinin, “Danıştay davası Ergenekon davasıyla birleştirildikten sonra farklı bir mecraya girdi. Siz bu aşamadan sonra oğlunuzu birileri tarafından yönlendirilme ihtimalini nasıl değerlendiriyorsunuz? Bu konuda Ergenekon savcılarına bir başvurunuz oldu mu?” sorusu üzerine İdris Arslan, Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz ile bizzat görüşmek istediğini telefonla bildirdiğini, mahkeme heyetine defalarca dilekçe yazdığını, ancak bu dilekçenin dikkate alınmadığını iddia etti.
Davanın, soruşturulmayan, incelenmeyen bazı yönleri bulunduğunu ileri süren Arslan, bunun için Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi heyetini Adalet Bakanlığına şikayet ettiğini, mahkeme heyetinin de bunun üzerine soruşturma geçirdiğini bildirdi.

Bir gazetecinin, İdris Arslan, “Danıştay saldırısından sonra (Oğlum bunu türban için yaptı) dediniz. Şimdi ise daha farklı değerlendiriyorsunuz” sözleri üzerine ise şunları kaydetti:

“Olayı, ilk etapta, Danıştay baskını şeklinde duydum. Cumhuriyet gazetesi ile ilgili bilgim yoktu. Araştırdım, inceledim, bir de baktım olay farklı. O zamanlar öyle düşünüyordum. Bu işin içinde 'Ergenekon'un parmağı var' diye düşünüyorum. Acaba ilaç mı verildi? Uzmanlar, zihin yönlendirmesinden bahsederler. Hüseyin Görüm, Alparslan'ın bir gece fabrikada kaldığından söz ediyor. Alparslan'ın kaldığı fabrika acaba 'Ergenekon'a ait bir fabrika mı? Acaba o uyku sırasında Alparslan üzerinde bir operasyon mu yapıldı? Babası olarak tabii her şeyden şüphelenmek durumundayım. Her şeyi dikkate almak durumundayız.”
İdris Arslan, bir başka soru üzerine de, oğlunun söylemeyeceği şeyler bulunabileceğini ifade ederek, “Belki de başkası yaptı. Alparslan, kendisinin yaptığı yanılgısı içerisine girdi” dedi.

Bir gazetecinin, “Siz oğlunuzun Ergenekon tarafından yönlendirilmesiyle böyle bir olaya alet olduğunu mu düşünüyorsunuz?” sorusuna, “Zihin yönlendirmesi belki. İlaç, kimyasal ilaç... Alparslan idealist bir insandı” yanıtını verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!