Şehit erin cenazesinde kadın subaylar saf tuttu

Güncelleme Tarihi:

Şehit erin cenazesinde kadın subaylar saf tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 16:37

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Akdeniz Bölge Komutanlığında denize düşerek şehit olan Deniz Er Selman Kalender, İstanbul'da toprağa verildi. Törende, kadın subaylar da cenaze namazında saf tuttu.

Haberin Devamı

CENAZEDEN FOTOĞRAFLAR

Mersin'de önceki gün gece nöbeti sırasında denize düşerek şehit olan Selman Kalender (25) için Selimiye Camisi'nde tören düzenlendi.
Tören sırasında şehit er Kalender'in babası Fehmi, annesi Nevin, ağabeyi Bilal ve 84 yaşındaki dedesi Mustafa Kalender taziyeleri kabul etti.

Baba Fehmi Kalender taziyeleri kabul ettiği sırada, “Böyle bir gün daha yok, beni çok gururlandırdınız. Herkes burada. Ağabeyi bahriyeli, dedesi de denizciydi. Hepinizden Allah razı olsun, vatan sağ olsun” dediği duyuldu. Tören sırasında oğlunun tabutuna sarılan baba Kalender'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Cenaze töreninde kadın subayların da saf tuttuğu görüldü.

Törene İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu, Deniz Eğitim Komutanı Tümamiral Can Erenoğlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Deniz er Selman Kalender'in cenazesi öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'ne defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!