Hakkari'i Ayşe Nine yapayalnız

Güncelleme Tarihi:

Hakkarii Ayşe Nine yapayalnız
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2009 13:07

HAKKARİ’nin Yüksekova İlçesi Suüstü Köyü’nde yaşayan 10 çocuk 100'ü aşkın torun ve onların çocuklarının sahibi 97 yaşındaki Ayşe Üzüm, tek başına derme-çatma bir barakada yaşam mücadelesi veriyor. Çocukları ve torunları tarafından sahiplenilmeyen yaşlı kadın, barakada ölümü beklediğini söyledi.

Haberin Devamı

AYŞE NİNE'NİN YANLIZ YAŞAMI

36 yıl önce eşini kaybeden Ayşe Üzüm, 2 erkek, 8 kız çocuğu evlenip köyü terk edince yalnız ve çaresizlik içinde tek başına yaşamaya başladı. Kendi imkanlarıyla yıkık bir evin duvarına yaptığı üstü açık barakada yaşayan yaşlı kadın, çevreden topladığı çalı çırpıyı sırtında taşıyıp, ocağını kendi yakıp ihtiyaçlarını giderdi. Ancak çocukları ve torunlarının vefasızlığından yakınan Ayşe Nine, komşularının verdiği yemekle karnını doyurmaya çalışıyor.

Devletin üç ayda bir verdiği yaşlılık aylığı ile geçimini zorlukla sürdüren Ayşe nine, artık dayanacak gücünün kalmadığını barakada ölümü beklediğini belirterek duygularını şöyle dile getirdi:

“Çocukların, torunlarım beni terk edince sefil oldum. Bir an önce Allah canımı alsın istiyorum. Köy muhtarına dilekçe yazdırdım. Devlet büyüklerinin beni barındırmalarını istedim. Ama sonuç çıkmadı. Komşularım getirdiği yiyeceklerle karnımı doyuyorum. Olmazsa bazen aç kalıyorum. Yaşlılık maaşımla günlük ihtiyaçlarımı karşılıyorum. Allah kimseyi bu duruma düşürmesin, hayırlı evlatlar nasip etsin.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!