Atatürk Havalimanı'na sigara odası

Güncelleme Tarihi:

Atatürk Havalimanına sigara odası
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 24, 2009 11:25

Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin gidiş katında 70 bin liraya sigara içme odası yapıldı. Uygulamaya en çok sigara tiryakileri sevinecek.

Haberin Devamı

İŞTE SİGARA İÇİLECEK ODA

Sigara yasağından mağdur olan yolcular isyan edince Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nde sigara içmek için özel bir oda oluşturuldu. Dış Hatlar Terminali’nin gidiş katında oluşturulan sigara içme odası 70 bin liraya mal olurken uygulamaya en çok sigara tiryakileri sevinecek. Atatürk Havalimanı’nda iki noktaya daha yapılması planlanan sigara içme odaları için yapım aşaması devam ediyor.

İlk oda Dış Hatlar Terminali Gidiş katında bulunan gümrüksüz bölgeye yapılmasına başlandı. Kısa bir sürede hizmete girmesi planlanan sigara içme odasının duvarları camdan yapılırken tavan kısmı ise güvenlik önlemi kapsamında ve standartlar ölçüsünde dumanın dışarıya gitmesi için tel örgülerden oluşturuldu. Sigara odalarındaki havalandırma sistemi için yeni bir klima altyapısı oluşturuldu. Böylece sigara odasından çıkan hava, ana havalandırma sistemine karışmadan dışarıya verilecek.

Haberin Devamı

Ayrıca sigara odalarının içinde bulunan özel duman çekiciler oda içinde sürekli temiz hava sirkülâsyonu sağlayacak. Özellikle İstanbul üzerinden transit olarak uçan yolcular havalimanının dışına çıkamıyor ve havalimanında sigara içmek için sık sık görevlilerle tartışıyorlardı. Artık bu odayı kullanan tiryaki yolcular sigaralarını içtikten sonra uçağa binebilecek.

   Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!