Haberal'ın hastaları da iddianamede

Güncelleme Tarihi:

Haberalın hastaları da iddianamede
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 14:47

Terör örgütü kurmak ve yönetmek iddiasıyla yargılanacak olan Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın aralarında çocuklarında bulunduğu hastaları dava ve soruşturma ile hiçbir ilgilileri olmadığı halde Ergenekon İddianamesi'ne girdi.

Haberin Devamı

Konya’da ilköğretim okulu öğrencisi 12 yaşındaki Halime Sert’e karaciğer emzim eksikliği teşhisi konuldu. Bu hastalığı yüzünden Halime Sert'in kollestrolü sürekli yükseliyor ve damarları tıkanıyordu. Halime Sert'in Ankara Hacettepe Üniversitesi’nde 15 günde bir kanı temizleniyordu. Halime Sert ile 32 yaşındaki annesi Gülten Sert'in dokularının uyuştuğu belirlendi. Bunun üzerine anneden karaciğer nakline karar verildi. Nakil operasyonu Prof.Dr. Mehmet Haberal, Başkent Üniversitesi Ankara Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde, 14 Nisan 2009 günü yapacaktı.

13 NİSAN'DA GÖZALTINA ALINDI

Ancak Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal, 13 Nisan 2009 günü Ergenekon'un 12 dalgasında gözaltına alındı. Halime Sert'in ameliyatı yapılamadı. Prof. Dr. Mehmet Haberalı'n programına göre bir gün sonra da iki ameliyat görünüyordu. Üç kişinin gireceği bu ameliyatlarda da yapılamadı.
Mehmet Haberal tutuklanarak Metris Cezaevi'ne konuldu. Oysa Mehmet Haberalın'ın, Nisan ve Mayıs programına göre 25 kişiyi daha ameliyat etmesi gerekiyordu. Mehmet Haberal, ilerleyen günlerde rahatsızlandı. Şu an İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde tedavi görüyor.

Haberin Devamı

Ergenekon Davası'na bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 3'üncü iddianameyi 5 Ağustos 2009 günü kabul etti. TBMM ve hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etmekle de suçlanan Mehmet Haberal hakkında iki kez ağırlaştırılmış ve 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezaları istendi. Mahkeme, 20 Ağustos 2009 günü de 3'üncü iddianamenin ek klasörlerini avukatlara dağıttı.

30 HASTANIN ADI İDDİANAMEDE

Ek klasörlerde Mehmet Haberal ile ilgili bilgi ve belgelere de yer verildi. Bunlar arasında Mehmet Haberal'ın Nisan ve Mayıs ameliyat programı ile hastalar hakkıda bilgilerin yer aldığı listeler de yer aldı. Hastalar arasında 1 ve 2 yaşında olanlar da var. Böylece Ergenekon operasyonları ve davaları ile hiç ilgisi bulunamayan 30 hasta ve onlara donör olacak yakınlarının isimleri klasörlere girmiş oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!