Ünlüler birikimlerini nakitte tuttu

Güncelleme Tarihi:

Ünlüler birikimlerini nakitte tuttu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 10:29

Türk sanat ve spor camianın ünlü isimleri, dünyayı kasıp kavuran global mali kriz karşısında riski düşük yatırım araçlarına sarıldı.

Haberin Devamı

Ünlüler birikimlerini işte böyle değerlendiriyor 

Referans Gazetesi'nden Aram Ekin Duran ve Ayten Güvenkaya'nın haberine göre, özellikle üst düzey bankacı aile dostlarının sözünden dışarı çıkmayan ünlü isimlerin birçoğu yatırımlarını nakit olarak TL'de ya da gayrimenkulde değerlendiriyor.

Sanat camiasında aralarında Sertab Erener ve İpek Tuzcuoğlu'nun bulunduğu isimler krizde nakitte kalmayı tercih ederken, Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) ter döken "Hido" lakaplı milli basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise riski az getirisi bol yatırımları tercih ediyor. Geçen ay Orlando Magic'ten Toronto Raptors'a 53 milyon dolara transfer olan Hido, gayrimenkul ve arsa satın aldığını açıkladı.

Ünlü isimler arasında yatırımlarını yine sanat dünyası için kullanan isimler de mevcut. Türk sinemasının duayenlerinden Hülya Koçyiğit, "Hayatı sinema olan biri olarak yatırımlarımı eski Türk filmlerini toplatıp, pırıl pırıl kopyalar haline getirmeye harcıyorum. Amacım, yeni neslin temiz Türk filmleri izlemesi" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!