Hayvana saldıran insana da saldırır mı?

Güncelleme Tarihi:

Hayvana saldıran insana da saldırır mı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 00:00

İstanbul Barosu, Türkiye’de ilk kez Adli Tıp Profesörü Sevil Atasoy’un başkanı olduğu Suç Önleme ve Denetleme Stratejileri Merkezi işbirliğiyle, cezaevlerinde cinayet, tecavüz gibi şiddet suçlarından hüküm giyenlerin suç profilini ortaya çıkaracak bir anket çalışması başlattı.

Prof. Atasoy, “Ülkemizin farklı cezaevlerinde yatan hükümlülere, geçmişlerinde hayvana yönelik şiddetin faili ya da tanığı olup olmadıklarını soruyoruz. Benzer sonuçlara ulaşırsak hayvana yönelik şiddetin, toplumumuz için de bir erken uyarı işareti olduğunu kanıtlamış olacağız” dedi. Prof. Atasoy, çalışmanın, Batı’daki benzerleri gibi ülkemizdeki şiddetin tarihçesini ortaya çıkarabileceğini belirterek, şunları söyledi: “Batılı kaynaklar, şiddet suçu işlemiş olanların çocukluklarında, hayvana yönelik şiddetin faili ya da tanığı olduğunu göstermektedir. Bu durum fark edilip önlendiğinde ve çocuğa hayvan sevgisi öğretildiğinde, ileri yaşta suç işlemediği kanıtlanmıştır. Kriminolojinin bu çok önemli gerçeğinin Türkiye’de de geçerli olup olmadığını bilmiyoruz. Bu amaçla İstanbul Barosu ile ortak bir proje yürütüyoruz. Hayvan sevgisi aşılamanın, bir hayvan hakkı meselesi olmanın ötesinde Avrupa’nın pek çok ülkesi ve ABD örneklerinde olduğu gibi, suç önleme stratejisi olarak kullanılabileleğini göstereceğiz.”

Seri katiller işe hayvanla başladı

Albert De Salvo (Boston Canavarı) 1 yılda 13 kadın öldürdü. Portakal sandıklarında kedileri ve köpekleri kapana kıstırıp sonra oklar attığı biliniyor.
20 yaşındaki Jason Massey, 13 yaşında 1 kızı ve 14 yaşındaki üvey erkek kardeşini öldürdü. Cinayetlerine kedi ve köpek öldürerek başladı.
Kip Kinkel (15), ailesini ve 24 öğrenciyi öldürdü. Kedi başı kesmek, canlı sincapları küçük küçük parçalara bölmek gibi eylemleri vardı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!