Diyarbakır Cezaevi taşınıyor

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır Cezaevi taşınıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2009 09:55

Kürt açılımı çalışmalarının ayrıntıları bir bir ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de Diyarbakır Cezaevi'nin taşınması. Bağlar'da bulunan cezaevi binasının yerine 27 milyon liralık harcamayla ilköğretim, lise ve Anadolu Lisesi yapılacak. Yeni cezaevi de Ergani'ye kurulacak. Kararı bizzat Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker açıkladı.

Haberin Devamı

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, “Demokratik açılım” çalışmaları konusunda “Hepimizin Türkiye için son derece önemli olan bu sürece katkı sağlaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

CEZAEVİ OKUL OLACAK

Diyarbakır'da çeşitli temaslar ve görüşmeler yapacaklarını anlatan Eker, “Gerek Toprak Mahsulleri Ofisi'nin alımları gerekse Milli Eğitim Müdürlüğü'nün bazı projeleri var. Bağlar bölgesinde bulunan cezaevinin oradan taşınıp o alanda Milli Eğitim Müdürlüğü'nün ihtiyaç duyduğu okulların o kampüste yapılması için çalışmalar var. Onunla ilgili bilgi aldık. Ayrıca, çeşitli kuruluşlarla bazı görüşmelerimiz olacak” dedi.

12 Eylül döneminde pek çok siyasetçi ve aydın Diyarbakır Cezaevi'nde kaldı. Kalan siyasiler arasında DTP lideri Ahmet Türk de var. 34 kişinin öldüğü hapishane ürperten işkence yöntemleriyle de anılıyor. The Times bile cezaevini 'dünyanın en kötü üne sahip 10 cezaevi' arasında göstermişti.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!